Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Kjøkkenutstyr

TEST: Krups espressomaskiner – De 3 best anmeldte

Krups espressomaskiner

Betyr det mye for deg med en god kopp kaffe? Da kan det være lurt å vurdere om du skal investere i en Krups espressomaskin. Dette gjør at du enkelt kan trylle frem gylne dråper av høy kvalitet hver eneste dag. Krups-merket er ledende innen feltet. I denne artikkelen har vi valgt tre utmerkede krups espressomaskinmodeller som alle har gjort det bra blant anmeldere og i tester.

Oversikt: Krups espressomaskintest

 • ✅ Krups: Flere generasjoner av kvalitet for hjemmet
 • ✅ Hvordan velge riktig espressomaskin
 • ✅ Inspirasjon: Prøv nye og spennende typer kaffe
 • ✅ Dette betyr kaffe for helsen din

1. Krups Calvi, espressomaskin

 • ✅ God vurdering på Goodhousekeeping.com
 • ✅ Toppscorer på det britiske testsiden Who.co.uk

Krups Calvi espressomaskin

Det er vanskelig å finne noe dårlig å si om Krups Calvi espressomaskin. Først og fremst er den lynrask. Det varmes opp på bare 30 sekunder. Samtidig er den utrolig enkel å bruke, og du kan enkelt bytte mellom de tre forskjellige innstillingene. Så hver morgen kan du enkelt nyte en god kopp espresso, som er tilberedt i henhold til alle kunstens regler. Det elegante og stilige designet betyr også at maskinen vil ta seg godt ut på ethvert kjøkken.

💡Spesifikasjoner:

 • 🔺 Pumpetrykk: 15 bar
 • 🔺 Kapasitet på vanntank: 1,1 liter
 • 🔺 Effekt: 1460 watt
 • 🔺 Dampdyse for melkeskum
 • 🔺 Høyde: 28,6 cm
 • 🔺 Bredde: 14,3 cm
 • 🔺 Dybde: 30,8 cm

2. Krups EA8150, Espressomaskin

 • ✅ Toppscorer på Goodhousekeeping.com
 • ✅ 5 av 5 stjerner av British Blackher (Krups espressomaskintest)

Krups EA8150 Espressomaskin

Denne modellen fra Krups vil raskt bli en uunnværlig del av kjøkkenet ditt. Her er du garantert god kaffe tilberedt med riktig temperatur. Modellen er brukervennlig og har en smart LCD-skjerm som gir god oversikt. Den har også to separate beholdere – en for vann og for bønner. Begge er ekstremt romslige med en kapasitet på henholdsvis 1,8 liter og 275 gram. Så du unngår å måtte fylle på vann og bønner hele tiden. Du har også muligheten til å lage en cappuccino, da dampdyse for melkeskum er inkludert.

💡Spesifikasjoner:

 • 🔺 Pumpetrykk: 15 bar
 • 🔺 Kapasitet på vanntank: 1,8 liter
 • 🔺 Bønnebeholderkapasitet: 275 gram
 • 🔺 LCD-skjerm
 • 🔺 Høyde: 36,5 cm
 • 🔺 Bredde: 25 cm
 • 🔺 Dybde: 33,5 cm

3. Krups Arabica Latte, espressomaskin

 • ✅ 9,5 av 10 stjerner på Coffeedino.com
 • ✅ Mange gode brukeranmeldelser

Krups Arabica Latte espressomaskin

Med denne espressomaskinen fra Krups blir det ikke lettere å brygge en god espresso. Du kan enkelt bruke maskinen via det smarte berøringspanelet. Så her kan du velge om du vil ha en espresso, en ristretto eller kanskje en kremaktig latte macchiato. Det krever bare ett trykk på en knapp. Maskinen er helautomatisk. Det betyr også at den har en innebygd kaffekvern som maler bønnene for deg. En veldig smart funksjon maskinen har, er at den kan rengjøre seg selv. Dette sparer deg mye tid og krefter.

💡 Spesifikasjoner:

 • 🔺 Pumpetrykk: 15 bar
 • 🔺 Kapasitet på vanntank: 1,7 liter
 • 🔺 Bønnebeholderkapasitet: 280 gram
 • 🔺 Effekt: 1450 watt
 • 🔺 Høyde: 39,5 cm
 • 🔺 Bredde: 29 cm
 • 🔺 Dybde: 38,5 cm

📚 Krups: Flere generasjoner av kvalitet for hjemmet

Ikke alle er kjent med Krups-merket. Men faktisk har selskapet laget utstyr til husholdningen siden 1846. Her ble Krups opprettet i en smie i den lille byen Wald, som ligger i Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Her eier Josua Kortz smia, og han ansetter blant annet nevøen Robert Krups. Og faktisk er det nevøens sønn med samme navn som ender med å kickstarte selskapet Krups. I utgangspunktet produseres det presisjonsvekter. I løpet av årene utvikler han merkevaren med sine egne barn. Og i 1866 flyttet fabrikken til Sollingen. Her får Krups også fotfeste i det nederlandske og sveitsiske markedet.

Under andre verdenskrig ble selskapet rammet av store fysiske skader. Etter krigens slutt bestemmer imidlertid 3. generasjon seg for å gjenoppbygge Krups. Og det lyktes de med. Her ser Krups et hull i markedet innen elektrisk utstyr til hjemmet. De lanserer vellykket både miksere og senere kaffemaskiner, som blir inventar i mange tyske hjem. Mot 1990-tallet investerer Krups mye i kaffebransjen. Siden den gang har de aller fleste inntektene kommet fra de populære kaffemaskinene. Det var også Krups som samarbeidet med Nestlé om å utvikle Nespresso-maskinen, som i dag er blitt allemannseie.

Hvordan velger du riktig espressomaskin?

Det er absolutt ikke billig å kjøpe en espressomaskin. Derfor er det lurt å nøye vurdere hva du vil få ut av kaffemaskinen din før du velger en modell. Det er stor forskjell i prisen avhengig av hvor mye de kan. Nedenfor kan du lese mer om hvordan du finner en espressomaskin som passer dine behov.

3 typer espressomaskiner

Det er i utgangspunktet tre forskjellige typer espressomaskiner. Så det første valget du må ta, er hvilken type du foretrekker. Den store forskjellen mellom dem er hvor mye du selv er en del av kaffebryggingen. Du kan velge mellom følgende:

1. Halvautomatisk espressomaskin

Denne typen maskiner er for deg som har en barista gjemt i deg. Her har du kontroll over hele prosessen. Her maler du bønner selv og bestemmer temperaturen på kaffen, samt skummer melken selv. Her tar bryggingen litt tid, men smaken blir fantastisk.

2. Automatisk espressomaskin

En automatisk espressomaskin er i utgangspunktet den samme som den halvautomatiske. Den eneste forskjellen er at du ikke trenger å male kaffen selv. Maskinen har en innebygd kaffekvern som gjør det for deg. Samtidig har den automatisk brygging. Så du sparer litt tid, men får likevel en god smaksopplevelse. Du må skumme melken på egenhånd.

3. Helautomatisk espressomaskin

Velger du en helautomatisk modell, trenger du ikke å skumme melken selv. Den håndterer maskinen av seg selv, akkurat som den håndterer alt annet. Her kan du velge mellom et hav av forskjellige funksjoner. Så du kan få både en sterk espresso og en kremaktig og deilig cappuccino. Maskinene er vanligvis også utstyrt med et program som gjør at den kan rengjøre seg selv automatisk. En sensor vil fortelle deg når det er på tide å starte programmet. Med en helautomatisk espressomaskin sparer du tid og kaffebrygging blir utrolig enkelt. Men det er definitivt også den dyreste løsningen.

Størrelse og design

De fleste velger å plassere espressomaskinen på et synlig sted på kjøkkenet. Derfor må du se etter en modell som passer til størrelsen på hjemmet ditt. Hvis du ikke har så mye plass, har du kanskje ikke nok benkeplass til å ha en av de veldig store maskinene stående fremme. Heldigvis kommer de i mange forskjellige størrelser. Designet er også viktig, og du kan velge en som passer til din personlige stil. I dag er heldigvis mange modeller laget i stilige og moderne design, som tar seg godt ut på kjøkkenet.

Krups-espressomaskine-test-kaffe

Inspirasjon: Prøv nye og spennende typer kaffe

Det er forskjellig hvilke typer kaffe de forskjellige maskinene kan lage. Hvis du velger en riktig maskin, vil du vanligvis kunne trylle frem alle de mest populære typene. Nedenfor tar vi deg gjennom noen av smakopplevelsene som en espressomaskin kan gi deg. Guiden er laget med inspirasjon fra kaffeprodusenten BKI . Du trenger ikke nøye deg med svart kaffe eller kaffe med melk.

Espresso

En espresso er en liten kopp svart kaffe som brygges under hardt trykk. Dette gjør den veldig konsentrert i smak sammenlignet med vanlig filterkaffe. Den spesielle metoden gir den også et lag med gyldent skum på toppen, som kalles crema.

Ristretto

En ristretto er en enda mer konsentrert versjon av en espresso. Her brukes samme mengde kaffe som til et espresso-skudd, men bare halvparten av vannmengden.

Lungo

Hvis du derimot lar mer vann renne gjennom kaffen enn med en espresso, får du en lungo. Dette gir deg fortsatt en sterk kopp svart kaffe, som imidlertid er litt mildere enn både risettoen og espressoen.

Americano

Denne populære typen kaffe kom til Europa under andre verdenskrig. Den fikk navnet sitt fordi de amerikanske soldatene syntes den europeiske kaffen var for sterk. Dette er en espresso som er fortynnet med varmt vann. Nøyaktig består den av 1/3 espresso og 2/3 varmt vann. Dermed får den også litt crema på toppen, noe som gjør den helt unik.

Caffe Latte

Hvis du ikke er blant dem som kan drikke kaffe uten melk, kjenner du sannsynligvis en caffe latte. Det er uten tvil en av de mest klassiske bestillingene på kaffebarene. Den består av 1/3 espresso og 2/3 varm dampet melk og litt melkeskum på toppen. Det gir en mild kopp kaffe som mange foretrekker.

Cappucino

En cappuccino er en fyldig og kremaktig klassiker. Den består av like store deler, espresso, varm melk og tykk melkeskum, som gir den kremete følelsen. Du får mer kaffesmak enn med en caffe latte, som den ellers kan minne litt om.

Latte Macchiato

En latte macchiato er en såkalt «flekkete» kaffe. Her er espressoen og melken delt inn i tre lag. Nederst er det 1/3 varm dampet melk. Tilsett deretter 1/3 melk med skum, hvorpå et skudd med espresso helles forsiktig over. Det vil falle gjennom skummet og plassere seg midt i glasset.

Flat white

I dag har det blitt mer og mer populært å bestille en flat white. Dette er i utgangspunktet en caffe latte, men med mer smak. Den har mye mindre melk. Den er laget av espresso og varm dampet melk og serveres dermed uten melkeskum på toppen.

🏥 Det betyr kaffe for helsen din

Noen få kopper kaffe om dagen er med på å gi et ekstra skudd med energi. Men faktisk kan kaffe ha enda flere gunstige effekter på kroppen. Slik høres det ut ifølge vitenskapen.dk, som har studert hvordan de daglige koppene påvirker kroppen. Her viser det seg at tre til fire kopper kaffe om dagen er forbunnet med følgende:

 • ✅ En reduksjon av risikoen for blodpropp og blødning i hjernen med 10 prosent
 • ✅ Redusert risiko for å utvikle depresjon og Alzheimers
 • ✅ 25 mindre risiko for å utvikle Parkinsons og type 2 diabetes.

Kaffe er ikke utelukkende bra for oss. Studien indikerer også at du må være forsiktig med kaffe hvis du lider av angst. Koffeinet i kaffe kan ha en ekstra engstelig effekt. Hvis du lider av kalsiummangel, bør du også holde litt igjen på kaffen. Koffein øker utskillelsen av kalsium i urinen. Dette øker risikoen for å utvikle benskjørhet og brudd. Sist men ikke minst anbefales det ikke at gravide drikker mer enn maksimalt tre kopper kaffe om dagen. Økt forbruk kan være skadelig for graviditeten.

Skriv en kommentar

five × four =