Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

bredbaand og internet

Mobilt bredbånd – Finn priser og billigste

 1. Telia – Ta med deg!
 2. NextGentel
 3. bigblu
 4. HomeNet
 5. Telenor
 6. altibox
 7. GlobalConnect

Finn det beste mobilt bredbånd

Enten du primært bruker bredbåndet ditt til å se på filmer og TV-serier på Netflix, gå på sosiale medier, lese nyheter eller spille spill, er det viktig å velge riktig bredbåndsløsning som passer til dine behov.

For mange kan det føles som en jungel å skulle navigere blant de mange bredbåndleverandørene, hastighetene og bredbåndstypene, og det er derfor man ofte ender opp med å betale for mye for bredbåndsforbindelse.

Det er heldigvis hjelp å få. Du slipper dermed å surfe rundt på bredbåndleverandørenes egne nettsider og bli bombardert med uoversiktlige tilbud. Her får du alt du trenger å vite, samt profesjonell rådgivning og veiledning som trengs for å velge det beste og billigste bredbåndet.

 

Hvilken hastighet på mitt nye billige mobilt bredbånd?

Når det gjelder valg av bredbånd og billig bredbånd er det helt avgjørende at man tar en realistisk og grundig vurdering av hvilken bredbåndshastighet man ønsker. Uansett hvilken av bredbåndleverandørene du velger går prisen og bredbåndshastigheten hånd i hånd. Jo raskere bredbånd, jo høyere vil prisen være. Derfor er det mye penger å spare hvis du sammenligner bredbåndsvanene dine med de forskjellige bredbåndshastighetene. Og du kan definitivt finne en hastighet som passer deg ettersom markedet i dag har utviklet seg så mye at hastighetene varierer helt fra:

 • 5 Mbit bredbånd
 • 10 Mbit bredbånd
 • 10 Mbit bredbånd
 • 30 Mbit bredbånd
 • 40 Mbit bredbånd
 • til 100 Mbit bredbånd

Hvorfor bør jeg se på husholdningens størrelse og bredbåndsvaner?

Når du bestemmer deg for bredbåndshastighet, bør du starte med å se på hvor mange som deler bredbåndsforbindelsen. Hvis du bor alene, og du primært bruker forbindelsen din til å surfe litt på nettet, gå på Facebook og sende e-post og meldinger, så kan du sannsynligvis enkelt klare deg med 3-5 MBit/s.

Dette er imidlertid ikke optimalt hvis du trenger å laste ned større filer eller bruke tilkoblingen din til å se filmer og TV. Da trenger du nok opptil minimum 10 Mbit/s. Det samme gjelder hvis du er en liten familie som trenger å dele bredbåndet.

Jo flere du er i husstanden din, jo større hastighet bør du velge. En familie med to voksne og to barn der alle surfer på nettet og streamer filmer samtidig bør du se på en forbindelse på 20 Mbit/s eller mer.

En forbindelse på 50 Mbit/s eller mer er å foretrekke for store familier eller kollektiver der bredbånd brukes mye av alle sammen. Hvis du er typen som bruker bredbånd til spill, er det også lurt å investere litt ekstra penger i høyere hastigheter på rundt 50 Mbit/s eller mer.

Forskjellen mellom nedlastnings- og opplastingshastighet?

Når man snakker hastighet, skiller man mellom nedlastning og opplasting. Nedlastning handler om hvor lang tid det tar å laste ned en fil, en film, en sang osv. fra bredbåndet. Antall Mbit/s betyr altså hvor mange Mbit forbindelsen kan hente pr sekund. Hvis du velger et 20 Mbit billig bredbånd, er det dobbelt så raskt som 10 Mbit.

Opplasting handler derimot om hvor raskt du kan laste opp filer, bilder, videoer og så videre til bredbåndet. Når du f.eks. vil laste opp en video på Youtube, så er det antall Mbit som bestemmer hvor fort det går.

Test forbindelsen på din nåværende bredbåndshastighet

For å bedømme om du skal velge en raskere bredbåndstilkobling, eller om du betaler for en hastighet du ikke trenger i det hele tatt hos din nåværende bredbåndleverandør kan det være lurt å måle bredbåndsforbindelsen. Du kan gjøre dette gjennom en bredbåndshastighetstest som de fleste leverandører tilbyr kundene sine.

Ellers kan du også teste hastigheten din hvis du f.eks. har en følelse av at bredbåndet ditt er for tregt for dine behov, og derfor leter etter en mer passende løsning. Når du vet din nåværende hastighet og hva du har behov for, kan du begynne å sammenligne tilbudene fra de forskjellige leverandørene og finne billig bredbånd.

Kan jeg få billig mobilt bredbånd?

Det er som sagt mange bredbåndspriser å velge mellom, både når det gjelder tradisjonelt billig bredbånd via kabelforbindelse, mobilt bredbånd og fiberbredbånd. Først og fremst må du skaffe deg en oversikt over hvilke muligheter du har i forhold til adressen din og hvilke leverandører som dekker ditt område.

De store bredbåndleverandørene som Bigblu, Telenor og Telia er også de mest populære blant nordmenn når det gjelder billig bredbånd, men det er også mange andre mindre selskaper som tilbyr nøyaktig det samme produktet. Blant annet er det den litt mindre kjente NEXTGENTEL, som tilbyr lynraske bredbåndsforbindelser og fibernett til konkurransedyktige priser.

Det viktigste å se på er om ønsket leverandør faktisk tilbyr tilkobling i ditt område og deretter finne den billigste bredbåndsprisen til den hastigheten som passer dine behov. Noen av de beste og billigste bredbåndene er for eksempel:

 1. NEXTGENTEL bredbånd
 2. Bigblu bredbånd
 3. Telia-bredbånd
 4. Hjemmebredbånd

Fiberbredbånd eller mobilt bredbånd?

hva-bredbånd-kan-jeg-ha

Hvis du ikke er veldig oppdatert på teknologifronten, kan det også være vanskelig å finne ut hvilken type bredbåndstilkobling du skal velge.

Fordelen med fiberbredbånd er at du ofte kan oppnå de raskeste hastighetene for nedlastning og opplasting fordi fibernett bruker fiberoptiske kabler for å sende informasjon, mens vanlig bredbånd bruker kobbertråd som ikke kan trekke så mye.

Det er imidlertid langt fra alle steder i landet der det er mulig å oppnå en fibernettforbindelse. Derfor kan vanlig bredbånd for mange være det eneste alternativet.

Enten du går for fibernett eller vanlig bredbånd er det viktig å gå etter det som tilfredsstiller dine behov som forbruker. De store leverandørene i dag er alle så dyktige at det ikke gjør stor forskjell når det gjelder kvalitet om du velger den ene eller den andre.

Derfor er det hastigheten i forhold til prisen du trenger å holde øye med når du tar valget ditt, og du vil enkelt og greit få full oversikt over det billigste bredbåndet her hos oss.

Skriv en kommentar

1 + ten =