Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Artikler

Hvilket fyll skal du ha i din skummadrass?

333

Er det vanskelig for deg å få de anbefalte åtte timene på øyet hver natt? Da kan det hende du må oppgradere madrassen din. En god skummadrass kan gjøre underverker for komforten din om natten. Spørsmålet er imidlertid hvilken du skal velge? Og hvilke funksjoner bør du se etter? Alt dette kan du lære mer om her, hvor vi veileder deg til alt du bør vite om skummadrasser.

Mayan Latex 180 x 200

  • Sertifisert, organisk og Co2-nøytral
  • 100 dagers gratis bytting av fasthet
  • Anti-bakterielt TENCEL-trekk

444

 

Vis i butikk

Mayan er skummadrassen for deg som vil gjøre noe godt for din egen komfort og for miljøet. Dette er en organisk og ikke minst CO2-nøytral skummadrass.

Den er altså utelukkende laget av bærekraftige materialer. Lateks er et naturlig materiale ekstrahert fra gummitrær. Det unike Tencel-trekket er laget av naturlige trefibre. Fokuset på det naturlige gjør madrassen også til et allergivennlig valg. Så du kan med god samvittighet legge deg ned og sove på denne madrassen hver natt. I tillegg til å være grønn i alle områder, er skummadrassen også utrolig behagelig å ligge på. Dette skyldes den store elastisiteten og madrassens evne til å tilpasse seg bevegelsene dine.

Spesifikasjoner:

  • Kjernehøyde: 18 cm
  • Høyde: 20 cm inkl. Trekk
  • Størrelse: 180×200

Vanligvis 3 fylltyper for skummadrasser

1. Kaldskum

Det billigste valget når det gjelder skummadrasser er uten tvil kaldskum, som også kalles purskum eller komfortskum, fordi de er billige å produsere. Du får heller ikke støtte og komfort for kroppen som du gjør med andre og dyrere varianter. Madrassen vil generelt føles veldig fast. Den absorberer heller ikke kroppsvarmen din, og derfor kan den ikke forme seg etter kroppen din. Derfor vil du ligge veldig jevnt i sengen og ikke oppleve trykkavlastning. Hvis du har en sart kropp, er det dog nok ikke den beste løsningen for deg. Skummet er nemlig ikke optimalt når det gjelder å avlede varme. Så hvis du pleier å svette mye om natten, så bør du vurdere en annen type madrass.

2. Memory skum

Ønsker du å øke komforten litt, kan du med fordel velge en skummadrass laget med såkalt memory foam. Her får du en madrass som har en unik evne til å tilpasse seg kroppens individuelle konturer. Skummet bruker kroppsvarmen og vekten din til å forme seg i henhold til bevegelsen din. Det gir optimal støtte og komfort om natten.

3. Lateks

Den dyreste typen skummadrass er uten tvil en madrass laget med en kjerne av lateks. Dette er fordi lateks er et naturlig materiale som ekstraheres fra trær. Dette gir deg også et mer miljøvennlig og bærekraftig produkt.

En annen god funksjon er at lateks er veldig pustende. Så du vil ikke legge deg ned og svette hele natten. Madrassen gir god ventilasjon rundt deg, slik at frisk luft tilføres konstant. Det er viktig for det gode soveklimaet. Lateks gir også veldig god komfort, da det er veldig elastisk. Imidlertid vil det gi en fastere og jevnere støtte enn memory skum, da lateks ikke gir seg for kroppen din på samme måte som skummet.

Velg en madrass som passer dine personlige behov

Samlet sett må du tenke på dine personlige behov når du velger en skummadrass. Har du en tendens til å svette mye om natten? Da må du se etter god pusteevne og ventilasjon. Trenger du en solid overflate?

Eller er det viktig at madrassen følger bevegelsene dine? Alt dette må du tenke på før du velger en modell. Du bør også vurdere om det betyr noe at madrassen er allergi- og miljøvennlig. Sist, men ikke minst, kan det også være verdt å vurdere om du ønsker en madrass med et vaskbart trekk. Dette kan være spesielt gunstig i barnefamilier. Mange nettforhandlere tilbyr at du kan prøve madrassen i en viss periode før du bestemmer deg for om den oppfyller dine krav.

En god skummadrass er det optimale valget av toppmadrass til sengen din hvis du vil være garantert en god natts søvn. Madrassene kommer imidlertid i mange forskjellige design og kvaliteter. Derfor kan det også være vanskelig å bedømme hvordan du får mest mulig ut av pengene når sengen din må oppgraderes. Imidlertid er det noen ting du kan holde øye med som kan gjøre søket på den perfekte madrassen litt enklere. Du kan lære mer om dette nedenfor.

Pris og kvalitet går hånd i hånd

En skummadrass er et bredt konsept. Det er mange forskjellige typer skum, som alle har forskjellige funksjoner. Den store forskjellen ses imidlertid i prisen. Her må du være klar over at pris og kvalitet er relatert. Så det kan godt lønne seg å betale litt ekstra for å få en god natts søvn.

Hvis du følger dine personlige preferanser når det gjelder å velge en skummadrass, vil du garantert komme raskt til drømmeland hver natt.

En god natts søvn er helt avgjørende hvis vi skal ha energi og overskudd til å bli frisk gjennom dagen. Faktisk er nattesøvn av stor betydning for vår generelle helse og velvære.

Skriv en kommentar

twenty − 19 =