Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Kjøkkenutstyr

Bakemaskintest → TOP 3 beste bakemaskiner

Bakemaskintest

Med denne testartikkelen med bakemaskiner hjelper vi deg nærmere riktig bakemaskin for deg. Baking kan være en omfattende og tidkrevende prosess. Men hva om en maskin kan gjøre alt arbeidet for deg? Det er faktisk mulig med en bakemaskin på kjøkkenet.

Du trenger nemlig ikke å blande, kna og bake rugbrødet eller rundstykkene. Det blir ikke lettere å trylle frem godbiter. Det er mange bakemaskiner på markedet i dag. Derfor kan det være vanskelig å finne ut hvilken du skal velge. Nedenfor veileder vi deg derfor til tre bakemaskiner, som alle har prestert bra i tester fra inn- og utland.

# 1/3: OBH Inox 6544 bakemaskin

 • ✅ Testvinner på Ekstra Bladet
 • ✅ Best i test på Familiejournal.dk

OBH Inox 6544 bakemaskin

Elsker du hjemmelaget brød, men vil spare tid på kjøkkenet samtidig? Da er denne bakemaskinen fra OBH noe for deg. Den smarte maskinen er ansvarlig for hele prosessen for deg. Den kan enkelt blande, elte, heve og bake deigen. Så alt du trenger å gjøre er å få ingrediensene i bollen. Du kan til og med sette den i gang når det passer deg. Dette gjør det mulig å tilberede frokost mens du sover.

Tilgjengelig her

Spesifikasjoner:

 • Tidtakerfunksjon: Ja (opptil 13 timer)
 • Kapasitet: Opptil 900 gram
 • Antall programmer: 12
 • Målebeger og oppskriftsbok inkludert

# 2/3 – Kenwood BM450 bakemaskin

 • ✅ Toppscorer i Forbrukerrådet Tænk
 • ✅ God vurdering på American Goodhousekeeping.com

Kenwood BM450 bakemaskin

Bakemaskinen her fra Kenwood er for deg som elsker å bake mye og for mange. Her kan du lage store brød opp til 1000 gram. Du kan enkelt velge mellom de 15 forskjellige programmene på den brukervennlige LCD-skjermen. Du kan velge begge autoprogrammene eller angi alt fra økende tider til temperaturer som ønsket. Det har til og med et raskt program som lar deg ha et ferdig brød klart på bare en time.

Tilgjengelig her

Spesifikasjoner:

 • Timerfunksjon: Ja (opptil 15 timer)
 • Kapasitet: Opptil 1000 gram
 • Antall programmer: 15
 • Målebeger og måleboks følger med
 • Effekt: 780 W.
 • LCD-skjerm

# 3/3 – Morphy Richards bakemaskin

 • ✅ Testvinner på Familiejournal.dk

Morphy Richards bakemaskin

Med denne bakemaskinen fra Morphy Richards kan du virkelig eksperimentere med forskjellige typer brød og tilberedninger. Den leveres med flere unike programmer. I tillegg er en rekke avanserte funksjoner inkludert. Blant annet kan en sensor måle temperaturen på kjøkkenet ditt og optimalisere bakingen deretter. Dette er en tung og solid modell, som derfor er stabil på bordet.

Tilgjengelig her

Spesifikasjoner:

 • Timer-funksjon: Ja
 • 3 forskjellige størrelser brød

Hvorfor kjøpe en bakemaskin?

Norge har en stolt baketradisjon bak seg. I norske hjem bakes surdeigsboller og brød til matpakken og sjokoladekake til bursdagen.

Det er likevel langt fra alle som har tid og overskudd til å bake alle disse delikatessene fra bunnen av. Eller kanskje vi bare ikke tror vi har ferdighetene til det. Da er det lettere å bare gå ned til bakeren eller den lokale matbutikken og kjøpe bakevarer der. Vi kan vel likevel være enige om at det ikke er det samme som hjemmebakst. Derfor er bakemaskinen et genialt tillegg til kjøkkenet. Dette er i utgangspunktet en kombinasjon av kjøkkenmaskin og miniovn. Nedenfor kan du lese mer om hvorfor du kanskje vil investere i en.

Fordeler med å kjøpe en bakemaskin

Det er mange fordeler med å kjøpe en bakemaskin. Den største fordelen er at du sparer enormt mye tid og krefter. Baking tar tid fordi ingrediensene må blandes først, etterfulgt av elting. Så skal deigen heve en stund, før den skal den formes til boller eller brød. Og ofte skal den heves igjen før du kan få det i ovnen.

Så det er et stort antall trinn, som alle tar tid underveis. Du kan bli kvitt alt det med en bakemaskin. Den gjør alt selv. Bare få de rette ingrediensene i maskinen og sett den til programmet som passer det du vil lage. Så du kan gjøre alt annet mens lukten av nybakt brød eller nydelig kake fyller hele huset.

En annen fordel er at du ikke trenger å bruke mye armstyrke selv. Det kan være tungt for armene å kna deigen sammen. Derfor er spesielt eldre mennesker forhindret fra å bake selv. Med en bakemaskin er det ingen unnskyldninger. Du trenger bare å trykke på en knapp.

En siste fordel er at du får utrolig mye funksjonalitet ut av ett produkt. Mange moderne bakemaskiner har et vell av innebygde programmer og funksjoner som gjør mulighetene uendelige. Så det er nesten ingen grenser for hva du kan lage med bakemaskinen din. Så ikke la navnet lure deg. Du kan enkelt lage annet enn brød og kaker i en bakemaskin. Oppskriftsbøker følger ofte med maskinene. Ellers kan du lese videre nedenfor, hvor vi gir våre beste oppskrifter med bakemaskiner.

Ulemper

En bakemaskin vil være et godt valg for mange forbrukere. Likevel er det noen som uten tvil ikke vil ha like mye glede av en. Du mister noe av det koselige med å gå på kjøkkenet sammen for å bake. Det ene utelukker imidlertid ikke det andre.

Du kan fortsatt bake normalt og bare bruke bakemaskinen når du har det travelt. Du må selv bestemme om du vil få nok bruk av maskinen. Ellers kan det være en for dyr investering. Det skriver Forbrukerrådet Tænk i artikkelen her , som de har skrevet i forbindelse med deres testing av bakemaskiner.

Hvordan bruker du bakemaskinen din riktig?

Selv om det er enkelt og raskt å bruke en bakemaskin, er det fortsatt noen ting du bør vite før du setter i gang. WhiteAway har laget en klar guide som du kan lære mer om nedenfor.

Mengder og ordre

Det er ikke likegyldig hvor mye av hver ingrediens du legger i bakemaskinen. Dette er fordi det kan ødelegge sluttresultatet hvis du bruker for mye eller for lite. Faktisk kan det også skade selve maskinen. Hvis du for eksempel har for mye hvetemel, egg eller gjær kan for eksempel deigen heve mer enn maskinen klarer å holde på. Du må også være oppmerksom på å følge riktig rekkefølge. Vanligvis skal de våte ingrediensene i før de tørre.

Ingredienser med riktig temperatur

Bakemaskiner har ofte automatiske programmer som hjelper deg med å finne de riktige temperaturene. Ingrediensene skal likevel ha en spesiell temperatur før du legger dem i maskinen. De skal være mellom 21-23 ° C, altså romtemperatur. Hvis de kommer rett fra kjøleskapet, kan det hemme deigenes evne til å heve seg. Men ingrediensene må heller ikke være for varme.

Riktig rengjøring er viktig

Når du bruker bakemaskinen, må du først sørge for at den er helt ren sånn ar det er gamle rester av deig. Maskinene er relativt enkle å rengjøre. Noen kan vaskes i oppvaskmaskinen. Andre må gjøres for hånd.

Oppskrifter til bakemaskin

bagemaskin dej

Mangler du inspirasjon til det du kan lage i bakemaskinen din? Så får du to gode oppskrifter fra WhiteAway her.

Lynraskt franskbrød

Du vil trenge:

 • 2 dl skummet melk
 • ½ pakke gjær
 • 330 gram hvetemel
 • Salt ts salt
 • 1 ss sukker
 • 20 gram smeltet margarin

Slik gjør du det:

 • Hell melken i en bolle
 • Rør gjæren i melken
 • Tilsett de andre ingrediensene i den angitte rekkefølgen: mel, salt, sukker og margarin
 • Stek brødet på hurtigprogrammet, og så er det klart på en time

Risgrøt

Hva trenger du:

 • 1 liter helmelk
 • 200 gram grøtris
 • 1 ts salt

Slik gjør du det:

 • Hell ingrediensene i bakeformen i den angitte rekkefølgen
 • Velg bakeprogrammet for risgrøt
 • Hvis det for eksempel ikke har et slikt program, kan du også bruke programmet til syltetøy

Hvordan valgte vi vår topp 3 bakemaskiner?

Denne testartikkelen for bakemaskiner er basert på grundig gjennomgang av mange tester fra inn- og utland. Hos Forbrukerinfo har vi ikke testet bakemaskinene selv. Vi har basert våre anbefalinger på resultater fra troverdige kilders erfaringer med produktene. Nedenfor kan du lese mer om de forskjellige kildene og deres arbeid med de forskjellige testene.

Forbrukerrådet Tæhnk

Forbrukerrådet Tænk er en uavhengig organisasjon i Danmark. Organisasjonen arbeider for å gjøre det danske markedet gjennomsiktig for forbrukerne, og dette sikres spesielt gjennom grundige tester av forskjellige produkter.

Her kan du være sikker på å få en objektiv evaluering av nåtidens produkter. Dette gjelder også bakemaskiner. Så langt har 13 maskiner blitt fulgt nøye i sømmene. Produktene blir vurdert på en rekke kriterier. Dette gjelder for eksempel brødets smak, støy og kvalitet. Du kan se hele testingen av bakemaskinen her . Det krever et betalt abonnement for å få tilgang til hele testen.

Familiejournal

Familie Journal er et dansk ukeblad. Her kan leseren lese alt fra inspirerende artikler til strikkeoppskrifter og mønstre hver uke. På nettstedet familiejournal.dk er det også anmeldelser av produkter. Bladet har testet 7 bakemaskiner. Du kan lese mer om dette her .

Ekstra Bladet

Ekstra Bladet er en landsomfattende dansk tabloidavis. På nettstedet EB.dk vil du imidlertid også av og til finne produktanmeldelser. Her kan du lese en om bakemaskintest.

Goodhousekeeping.com

Good Housekepping er et magasin laget for kvinner i USA, som Hearst Group står bak. I bladet og på nettet kan du lese alt om slanking, oppskrifter og litteratur. Imidlertid vil du ofte også finne tester av forskjellige produkter. Du kan lese mer om deres anmeldelser av brødmaskiner her .

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk nettmagasin som fokuserer på testing av elektronikk rettet mot vanlige forbrukere. Du kan lese deres bakemaskintest akkurat her .

Skriv en kommentar

eighteen + eight =