Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Soverom

Gode overmadrass tilbud

overmadrass tilbud

Gode overmadrass tilbud (180 x 200 + 140 x 200)

På jakt etter et tilbud på overmadrass? Da har du kommet til rett sted.

Vi har laget en stor guide som gjør deg klokere på hva du bør se etter i en overmadrass. Samtidig gir vi deg 3 forslag på overmadrasser som alle utmerker seg på viktige punkter.

1. Mayan Green Latex overmadrass tilbud

 • 100% organisk og CO2-nøytral
 • Allergivennlig
 • Rainforrest Alliance-sertifisert

overmadrass tilbud

Er du både på jakt etter komfort og miljøvennlighet i en overmadrass? Da er Mayan Green overmadrassen løsningen. Her får du en madrass med en kjerne av lateks på hele 5 cm. Den har høy komfort og støtte hele natten. Den er dessuten egnet til folk i alle vektklasser på grunn av dens store elastisitet. Madrassen er i tillegg allergivennlig. Den er nemlig utelukkende produsert med naturlige produkter. Dette gjør den også til et miljøvennlig og veldig bæredyktig valg.

Spesifikasjoner:

 • Størrelse: 180 x 200 cm / 140 x 200 cm
 • Høyde: 7 cm
 • Kjerne: Mayan Green Latex
 • Kjernehøyde: 5 cm
 • Polstring: Lycocell Fiber
 • Garanti: 25 års garanti

Vis i butikk

 

2. Prima Latex overmadrass tilbud

 • Optimal komfort
 • Vaskbart trekk
 • OEKO-TEX 100 standard

overmadrass tilbud

Denne overmadrassen har en kjerne av lateks. For det er snakk om et naturprodukt er madrassen mer pustende og elastisk. Den kan gi en god og fast komfort uansett kroppstype. Den store fordelen med en madrass av lateks er at den er naturlig ventilerende. Materialet trekker altså konstant luft inn, sånn at du får det best mulige klimaet å sove i. Sist, men ikke minst har overmadrassen et trekk som kan tas av og vaskes etter behov.

Spesifikasjoner:

 • Størrelse: 180 x 200 cm / 140 x 200 cm
 • Høyde: 7 cm
 • Kjerne: Lateks
 • Kjernehøyde: 5 cm
 • Garanti: 25 års garanti

 

Vis i butikk

 

Fordeler: Derfor bør du slå til på et overmadrass-tilbud

Det er ikke en naturlov at sengen din skal være utstyrt med en overmadrass. Det er imidlertid flere gode grunner til å vurdere å investere i en. Først og fremst kan det gjøre mye for din komfort. En skikkelig overmadrass bidrar til å gjøre sengen ekstra behagelig å ligge i.

Det kan også gi ekstra støtte, slik at du unngår omhet når du våkner. Samtidig kan den sørge for å fordele kroppsvekten jevnt mens du sover. En overmadrass kan også rette opp problemet hvis du har en litt for hard seng. Dette betyr at du ikke trenger å skifte hele sengen, men bare legge til en overmadrass.

En siste, men veldig viktig bonus for en overmadrass er at den forlenger sengens levetid. Overmadrassen tar nemlig imot det meste av slitasjen som sengen kan bli utsatt for gjennom årene. Så du sliter ikke så mye på selve sengen – bare på madrassen. En overmadrass kan også snus når den ene siden har tjent sin verneplikt. Så det er økonomisk en god investering å skåne sengen din med en overmadrass, som til og med kan øke komforten betydelig.

Hvilke typer overmadrasser kan du velge?

Overmadrasser kommer i mange forskjellige materialer med veldig forskjellige egenskaper. Derfor har det en stor betydning hvilken type du velger. Her er det viktig å bestemme selv hvilken komfort og støtte du trenger. Prisen kan også svinge utrolig mye. Derfor må du selvfølgelig også bestemme hvor stort budsjett du har tilgjengelig. Nedenfor tar vi deg gjennom de tre typene overmadrasser du vanligvis kan velge mellom.

Overmadrass tilbud med memory foam

Mange av overmadrassene som produseres i dag har en kjerne av memory foam. Dette er et høykvalitets materiale som ble utviklet av NASA i 1966. Kvaliteten på skummet ligger særlig i dets evne til å tilpasse seg den enkelte kropp.

Så du kan si at skummet husker kroppens konturer, derav navnet memory foam. Det er mykt, og det bruker en persons kroppsvarme og vekt til å forme seg gjennom hele natten. Den følger også bevegelsene dine når du beveger deg. Skummet er trykkavlastende, noe som bidrar til å gi enda bedre støtte og komfort.

Overmadrass med komfortskum

En annen type overmadrass er de med en kjerne av såkalt komfortskum. Det er ofte også kjent som pur-skum HR-skum eller kaldt skum. Dette er den absolutt billigste typen overmadrass. Dette er fordi de er billige å produsere. Du får heller ikke støtte og komfort for kroppen du gjør med for eksempel memory foam. Madrassen vil generelt føles veldig fast.

Den absorberer heller ikke kroppsvarmen din. Derfor kan den ikke forme seg til kroppen din. Av den grunn vil du ligge veldig jevnt i sengen og ikke oppleve trykkavlastning. Hvis du har en sart kropp, er dette derfor ikke den beste løsningen. Komfortskummet er heller ikke optimalt når det gjelder å avlede varme. Så hvis du pleier å svette mye om natten, så er nok ikke dette den beste overmadrassen til deg.

Overmadrass tilbud med lateks

Den siste typen overmadrass er laget av et rent naturprodukt. Lateks er også veldig populært å bruke som en kjerne i toppmadrasser. Der skum er syntetisk, er lateks helt naturlig. Det gir definitivt noen fordeler. En av de store fordelene er at madrassene derfor ofte er allergivennlige. Samtidig er de et mer miljøvennlig valg. Lateks ekstraheres fra gummitrær. Dermed er det mye mer bærekraftig å produsere enn for eksempel memory foam. En annen god funksjon er at lateks er veldig pustende.

Av den grunn vil du ikke svette hele natten. Madrassen gir god ventilasjon rundt deg, slik at frisk luft tilføres konstant. Det er viktig for det gode soveklimaet. Lateks gir også veldig god komfort, da det er veldig elastisk. Imidlertid vil det gi en fastere og jevnere støtte enn memory foam. Det gir seg ikke for kroppen din på samme måte som skummet. Den største ulempen med lateks er imidlertid prisen. Det er betydelig dyrere enn andre typer overmadrasser.

Guide: Hvordan velge en god overmadrass

Når det gjelder valg av overmadrass, er det ingen modell som passer alle. Det handler veldig mye om individuelle preferanser. Faktisk velger mange par hver sin type overmadrass. Det er langt fra sikkert at du har samme behov og ønsker for hvordan du vil lyve. Dermed kan den ene godt ha en fast overmadrass, mens den andre har en myk. Før du velger, er det imidlertid tre faktorer du må vurdere nøye.

Temperaturen om natten

En viktig ting å vurdere er om du er typen som får det veldig varmt om natten. I så fall bør du absolutt velge en overmadrass som effektivt kan avgi varme. Her er det også viktig å se etter en madrass med god ventilasjon. Dette gir konstant frisk luft. Det hjelper også til å forbedre soveklimaet. Her er lateks det beste valget. Det ventilerer generelt bedre enn alle typer skum.

Myk, medium eller fast madrass

Den neste tingen å vurdere er fastheten i madrassen. Hvis du foretrekker en myk madrass, velger du en med memory foam. Er du mer i en fast og jevn overflate? Da kan det være en fordel å velge komfortskum eller lateks. Du må også tenke på hvor viktig det er at madrassen avlaster kroppen din. Har du en tendens til å ha smerter i rygg, korsrygg eller nakke? Så kan skum som former seg etter kroppen din være veien til bedre søvn.

Sett et realistisk budsjett

Det siste du trenger å tenke over er selvfølgelig prisen. Du kan enkelt få overmadrasser i en lav prisklasse. Du trenger imidlertid bare å vite at pris og kvalitet ofte henger litt sammen.

Så du kan med andre ord gå på kompromiss med komfort og støtte hvis du velger en billig løsning. Samtidig vil du ikke vite hvor lenge madrassen vil vare i fremtiden. Så det kan være en god investering å bruke litt ekstra penger på en god overmadrass. Det er ingen tvil om at komfortskum er den billigste typen. Den dyreste er derimot lateks, da det koster mer å produsere.

Søvn er viktig for din psyke

Det er en kjent sak at søvn er utrolig viktig for vår generelle velvære. Når vi ikke får nok søvn, kan vi oppleve et mangfold av plager. Det kan gjøre oss utålmodige og humørsyke. Det kan også gjøre det vanskelig å konsentrere seg, akkurat som det kan øke appetitten vår. Det kan også føre til hodepine eller andre helseproblemer.

Det er faktisk kjent at søvnmangel kan knyttes til sykdommer som fedme, diabetes og hjerteproblemer. Imidlertid er det ikke bare fysisk søvnmangel kan være et problem. Det kan også ha store psykologiske konsekvenser. I det minste er det slik det høres ut i følge Forskning.no. Faktisk er søvn så viktig for vår velvære at den til slutt kan knyttes til stress, angst og depresjon hvis vi ikke får nok søvn. Så det er avgjørende å prioritere søvn hver natt.

Flere nordmenn har søvnvansker

Søvn er viktig for helse og velvære. Dette indikerer imidlertid at mange nordmenn ikke tar søvn på alvor nok. Mange av oss sover nemlig for lite, og andelen nordmenn med søvnproblemer har vokst de siste årene, det viser undersøkelser som Folkehelseinstituttet viser til.

Deres undersøkelser viser at hele en av tre voksne nordmenn sliter med søvnen sin i løpet av uken, og det er faktisk 15 % av hele den norske befolkningen som har mer alvorlige søvnvansker – og det kan være mange grunner til nettopp dette. Det kan imidlertid også være fordi vi lever i et samfunn der vi er veldig mye på hele tiden. Vi blir stadig bombardert med informasjon og sosial kontakt gjennom TV, reklame og sosiale medier. Det kan gjøre det vanskeligere å roe seg om kvelden.

10 gode råd til en bedre nattesøvn

Er du en av de mange nordmenn som har problemer med å sovne om kvelden? Da gir vi deg her 10 gode råd til en bedre natesøvn som danske Psykiatrifonden har utarbeidet. Hvis du er veldig plaget av søvnproblemer bør du alltid henvende deg til din lege.

1. Nyt søvnen din

Det er viktig at du har et godt og sunt tankesett rundt å skulle sove. Så du bør tenke på det som en glede snarere enn en nødvendighet. Sørg derfor for å omgi deg med gode ting som får deg til å slappe av på best mulig måte. Det kan være litt beroligende musikk, god belysning eller deilige dufter. Du bør imidlertid alltid være forsiktig så du ikke blir overstimulert like før sengetid. Dette fordi det kan gjøre det vanskelig å roe seg ned.

2. Sett av tid til søvn

Hovedregelen er at alle skal sove mellom 7-8 timer hver natt. Det er forutsetningen for at du våkner og føler deg uthvilt. Sørg derfor for å treffe puten i tide til at du også kan sove den tiden. Så du bør være forsiktig så du ikke sitter oppe for lenge. Det er alltid noe vi bare kan fikse eller se på TV. Det er imidlertid skadelig for livskvaliteten hvis du stadig nedprioriterer søvn. Du bør derfor gjøre det til en vane å ha en fast sengetid. På samme måte trenger du ikke å stå opp lenge før du faktisk trenger det.

3. Skap et godt sovemiljø

Når du trenger å sovne, er det avgjørende å være i et godt sovemiljø. Det handler blant annet om å sørge for at det er god temperatur på soverommet. Det skal verken være for kaldt eller for varmt. En god madrass, dyne og pute har også innvirkning på sovemiljøet. Det er også viktig at rommet er helt mørkt. Så du bør unngå å bli forstyrret med sollys eller lys fra eklektiske apparater. Sist, men ikke minst, sørg for at du har ro. Derfor kan det være nødvendig for noen med et par ørepropper i ørene.

4. Gi deg selv tid til å roe deg ned

Det er de færreste av oss som bare kan legge oss direkte i sengen og sovne. Derfor er det lurt å gi deg selv en liten time til å roe deg ned før du virkelig legger deg. Du kan gjøre dette ved å lese en god bok eller lytte til litt avslappende musikk. Du kan også meditere, strekke eller ta et varmt bad. På den måten forbereder du kroppen og sinnet til å sove. Her bør du helt unngå skjermer fra smarttelefoner, TV-er eller datamaskiner.

5. Unngå koffein

Hvis du vil øke sjansene for å sovne naturlig, må du holde deg borte fra koffein før sengetid. Koffein har en oppkvikkende effekt på kroppen. Du bør faktisk holde deg borte fra det etter kl. 16.00. Koffein finnes i alt fra kaffe til te, brus og energidrikker.

6. Lag en fast døgnrytme

Rutiner er veldig bra for kroppen. Dette gjelder også når vi snakker om søvn. Derfor kan det være gunstig å venne kroppen til å legge seg og stå opp til bestemte tidspunkter. Dermed blir det en naturlig vane å føle seg sliten på den tiden.

7. Tren regelmessig

Det er vitenskapelig bevist at god søvn og trening henger sammen. Så du må sørge for at du får opp pulsen regelmessig hvis du vil sove bedre. Faktisk bør pulsen din øke minst en gang om dagen.

8. Spis ordentlig

Når du legger deg, må du sørge for at du ikke er sulten. Det kan forstyrre søvnen hvis magen rumler. Du bør imidlertid ikke være overmett heller. Det kan også gi deg et ustabilt søvnmønster.

9. Gi slipp på bekymringene

Vi kjenner sannsynligvis alle det å ligge i sengen og tenke gjennom alle våre problemer og bekymringer. Plutselig er det helt umulig å la være. Det kan imidlertid gjøre det vanskelig å roe seg ned. Derfor bør du lære deg teknikker for å frigjøre bekymringene før leggetid. Dette kan for eksempel gjøres gjennom meditasjon, mindfulness eller pusteøvelser.

10. Unngå sovepiller

Hvis du har problemer med å sove, bør sovepiller være den absolutt siste utvei. Sovepiller kan utløse depresjon hvis de brukes i lang tid. Så du bør prøve naturlige metoder for bedre søvn før du får medisinsk hjelp fra en lege. Imidlertid er det flere naturlige rettsmidler du kan prøve deg på.

Ordentlig søvn er alfa omega. Derfor bør du heller ikke undervurdere viktigheten av en god madrass. Overmadrassen kan ses på som prikken over i’en. Det er nemlig denne madrassen som du ligger inntil i løpet av natten.

Derfor er det viktig at den gir deg den komforten og støtten som kroppen din har bruk for. Det finnes mange ulike tilbud på overmadrasser på markedet. Derfor kan det være vanskelig å vite hvilken du skal velge.

Skriv en kommentar

two × 3 =