Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Matkasse

Matkasse oversikt

På jakt etter en matkasse? Vi har saumfart markedet, og funnet frem til de beste og største leverandørene av matkasser både når det kommer til pris, smak, tilgjengelighet, tidsforbruk, vanskelighetsgrad og kvalitet. Følg guiden nedenfor for å se totalt 12 matkasseleverandører. Så kan du litt lettere velge den helt riktige matkassen for deg selv og familien. Guiden inneholder reklamelenker.

Populære matkasser

Firma Beskrivelse Besøg siden
hello fresh matkasse Spar opptil 1 149 kr på 4 matkasser!
godt leveret Nye kunder får 30 %!
adams matkasse 20 % på de tre neste. Du sparer opptil 1592 kr!

Liste

 1. Godtlevert.no
 2. AdamsMatkasse.no
 3. HelloFresh
 4. Cakeiteasy.no
 5. Kokkeloren
 6. Kolonihagen
 7. Nettmat
 8. Meny.no
 9. Kolonial.no
 10. Holdbart.no
 11. Veganlife.no
 12. Spisriktig.no

Nr. 1 ut av 12: Godt Levert – Få steg til deilig mad

Godt levertMisjonen til Godtlevert.no er å bringe sunn og variert kost til oss nordmenn og samtidig gi oss mer tid og overskudd i hverdagen. Det prøver de å gjøre til virkelighet gjennom deres såkalte kokkekasser, som inneholder gode ingredienser som du raskt kan gjøre om til en næringsrik middag. Du kan velge mellom hele 40 retter.

Enkel tilberedning med steg-for-steg-guide

Med Godtlevert.no er det meste av jobben gjort for deg. Maten er planlagt, innkjøpt og forberedt, sånn at det eneste du trenger å gjøre, er å kutte, varme opp og servere den. Ettersom maten allerede er delvis tilberedt trenger du ingen oppskrift. Du skal bare følge steg-for-steg-guiden som du finner i den ukentlige mailen eller i den medfølgende appen.

Lokale råvarer i høy kvalitet

Alle matkassene tar utgangspunkt i kvalitetsråvarer som brukes til å skape velsmakende og varierende matplaner som passer til de fleste sine smaksløker. Det er fokus på å bruke gode, lokale råvarer. Og det er fokus på å bruke fullkorn sånn at maten metter best mulig.

Mulighet for fisk

Det er dessuten mulig å få fisk i kassene, hvor du og familien kan sørge for å få de nødvendige omega-3 fettsyrene gjennom en god middag.

Variert utvalg av matkasser

Hos Godtlevert.no velger du ut fra størrelsen på husholdningen og deres smaksløker. Du finner selv de forhåndsplanlagte kassene du ønsker, helt enkelt på deres hjemmeside. Rettene skiftes ut hver dag, og hvis det er en enkelt rett du ønsker å hoppe over kan du enkelt bytte den ut med en annen i bestillingsprosessen.

Grønt

Hvis du har bruk for et ekstra grønt sunnhetsboost, kan du også velge en vegetarkasse. Den er nemlig utviklet av kosteksperter og bygger på prinsipper om at vi skal spise mer grønt og færre karbohydrater. Vegetarkassene passer til 2-6 personer.

Kjøtt, laktosefri, kylling, glutenfri

De resterende matkassene gjelder også for 2-6 personer. Det er mulig å bestille ut fra preferanser som kjøtt, laktosefri, glutenfri, kylling osv.

Levering

Det leveres på faste dager og frakten er gratis dersom du har et fast abonnement. Du finner og bestiller matkassene på hjemmesiden deres.

 

Besøk Godlevert.no

 

Nr. 2 ut av 12: Adams Matkasse – Sunn og variert kost

Adams MatkasseAdamsmatkasse.no tilbyr matkasser som passer perfekt til den travle familien som drømmer om mer overskudd i hverdagen. Hver uke får du levert matkasser med råvarer av høy kvalitet og oppskrifter som er utviklet av personer med en ekte kjærlighet for god mat. Det er stor variasjon i rettene. Dette gjør at maten er innbydende for enhver smak.

Hvilke matkasser?

Hos Adams Matkasse velger du først og fremst hvor mange dager du ønsker middag til. Det er mulighet for å velge mellom 3 ulike typer kasser.

 1. En ekspress,
 2. En vegetarisk
 3. En med enkle retter.

Konseptet er også et godt alternativ til familier som ønsker å kutte ned på kjøttet, eller som kanskje glemmer å spise nok fisk. Adams Matkasse gir en lynrask snarvei til sunn og variert kost for hele familien.

Enkle og oppnåelige oppskrifter

I hver matkasse følger en forklarende oppskrift med som gjør det mulig for hele familien å stå på kjøkkenet sammen. Viktigst av alt, – rettene tar maks en halvtime å lage, sånn at det blir mer tid til alt det morsomme. Du skal bare være oppmerksom på at ikke alle ingrediensene er med i matkassen. Det kan altså være at du selv skal supplere med basisvarer som egg, havregryn, eddik, melk, krydderier, rasp, olje eller honning.

Levering av matkassen

Din matkasse blir levert rett til døren. Du kan selv velge det perfekte leveringstidspunktet for deg, og gi sjåføren instrukser. Leveringen er gratis. Matkassene er laget for 2 til 4 personer. Den vegetariske kassen som du kan få for 664 kroner til en familie på fire. Den klassiske kassen koster også ned til 664 kr for fire personer.

Få 30 % rabatt på de første 2 matkassene. Matkassene finner du og bestiller på hjemmesiden deres.

 

Til Adamsmatkasse.no

 

Nr. 3 ut av 12: HelloFresh Matkasser

hello-fresh-matkasseHelloFresh er en av de nyeste spillerne på banen når det kommer til matkasser. På kort tid har selskapet kommet frem som et populært valg for spesielt familier som ønsker lett og god mat på bordet.

HelloFresh tilbyr et imponerende utvalg av ulike matkasser, så det er gode muligheter for å finne en som passer dine ønsker og behov. Det har blant annet også gjort de til en populær testvinner i Danmark og Sverige.

I alt finnes det 4 ulike kategorier som byr på noe for enhver smak. Du kan for eksempel velge Klassisk som står tilbyr spennende, og gjerne mer klassiske retter, som kan tilberedes på bare 20 minutter.
Du kan også velge Familievennlig, som passer godt til familier med kresne barnemunner. Rettene her er dessuten gode hvis du vil ha de minste med i kjøkkenet, sånn at dere kan lage maten sammen.
I tillegg finnes du en Vegetarisk kategori, en med fokus på grønnsaker, en med sans for luksuriøse råvarer. Kategoriene oppdateres med en ny rett hver uke, og du kan selv velge fra hvilke kategorier måltidene skal komme. Når du har valgt hva slags mat du foretrekker skal du bare velge hvor ofte du vil ha den levert, om du vil ha mat til to, tre, fire eller seks personer, og til hvor mange dager du vil ha mat pr. levering.

Bestem selv leveringstidspunktet

Det er lett å bestille via hjemmesiden til HelloFresh, som raskt guider deg gjennom de forskjellige stegene. Deretter kan du nyte å få sendt råvarene rett til døren. Du bestemmer også selv når leveringen skal komme før kl. 17, og det er ikke et krav om at du er hjemme.
Selve tilberedningen av maten er også enkel med HelloFresh sine matkasser. I hver kasse finner du alle de råvarene du skal bruke, samt en forklarende oppskrift. Alle rettene er ferske, sunne og varierende, og de tar maks 30 minutter å sette sammen.
Konseptet er fullstendig uforpliktende, og du kan til enhver tid avmelde deg hvis matkassene ikke faller i smak. Selskapet tilbyr dessuten 100 % fornøydgaranti, så du får pengene tilbake hvis produktet ikke lever opp til forventningene. Rettene har faste priser, men varierer alt etter hvilken kategori du velger fra. Jo større mengder jo billigere pris. Frakten koster 29 kr. Som noe unikt kan du nå melde deg på, og få levert de første to matkassene med 30 % rabatt. De neste med 20 %. Matkassene kan finnes og bestilles på deres hjemmeside. Bruk rabattkoden HELLOAFF925.

 

Til HelloFresh.no

 

Nr. 4 ut av 12: Cake it easy – Få levert desserten også

Cake it easyCakeiteasy.no satser beinhardt på å sørge for enkel kakebestilling til hele Norge.
I en travel hverdag er det nemlig ikke alltid hele familien kan samles for å lage en deilig kake. Ved å hoppe over innkjøp og planlegging av kakebakingen, kan hele familien få mer tid til det som bringer glede og overskudd.

Perfekte kaker til spesielle anledninger

Bursdag, bryllup eller jubileum? Slipp å stresse over kaken til den neste store anledningen. Eller kanskje du vil overraske familien en dag. Da kan dere nyte spennende og velsmakende kaker som vil utvide hele familiens kulinariske horisont.

Kjempeutvalg av kaker

Med Cake it easy kan du velge mellom mange kaker fra lokale bakere. Bestill kaker som får det til å gå vann i munnen, og som alltid har et moderne touch. Alt fra marsipankaker, bildekaker, kremkaker, sjokoladekaker og mye mer. Når du har valg den kaken som passer best til ditt behov skal du bare velge hvor mange kaker du ønsker å bestille. Du kan også velge mange andre detaljer.

Enkel levering til døren eller hent selv

Du får alltid beskjed før kaken leveres eller kan hentes sånn at du vet at den er klar.
Leveringstidspunktet kan tilpasses dine ønsker. Du finner og bestiller kakene på hjemmesiden deres.

 

Nr. 5 af 12: Kolonihagen – Grønne produkter i hverdagen

KolonihagenKolonihagen har levert sunne råvarer og oppskrifter til nordmenn i flere år. Bedriften er det opplagte valget for deg som er opptatt av gode råvarer, og som ikke vil gå på kompromiss med økologien.

Kolonihagen skiller seg ut når det gjelder deres fokus på å tilby et spennende og variert utvalg av produkter som kan piffe opp enhver hverdagsrett. Viktigst av alt, er at du kan du bestille mye forskjellig. Alt du kan tenke deg for å kunne skape deilige oppskrifter finnes på siden – fra kjøtt, til grønnsaker, smaksgivere, kolonialvarer og meieriprodukter.

Kolonihagen er også gode når det kommer til utvalget av kjøtt. I alt dekker sortimentet over mange forskjellige lokale bønder som kan tilfredsstille ethvert behov, for eksempel gris, okse, kylling osv. Helt perfekt hvis du elsker et godt stykke kjøtt.

Stort matkasseutvalg

Du trenge verken spise etter spesielle prinsipper eller være på slankekur for å velge Kolonihagen. Alle de forskjellige produktene gir mulighet til å sammensette din egen matkasse som de fleste vil like. I tillegg er det en mulighet til deg som vil ha lynraske matkasser som gir smaksopplevelser fra hele verden, og til deg som ønsker en matkasse med sesongens råvarer.

Du kan velge å få økologiske produkter som kan mette hele familien. Du kan i tillegg kjøpe med en pakke mel ved siden av, sånn at du alltid har mulighet til å bake et brød. Leveringen er gratis, og du får mye god kvalitet, og ikke minst, økologi for pengene hvis du velger Kolonihagen. Produktene kan finnes og bestilles i utvalgte dagligvarebutikker.

 

Nr. 6 ut av 12: Nettmat – Sunn og variert middag

NettmatFor deg som har så mange ting å gjøre i løpet av uken at det er vanskelig å få hverdagens kabal til å gå opp, kan det å skulle tilberede mat være en ekstra belastning i tillegg til alt annet du skal ha gjort.

Det kan være nettopp det som gjør at dere ikke samles rundt spisebordet hver dag over ett deilig, hjemmelaget måltid. Her tilbyr Nettmat en verdifull og hjelpende hånd. Med deres ulike matkassekonsepter er det nemlig blitt mulig å få levert middag på døren hver gang dere ikke har tid til å lage mat selv.

Selv om du ikke selv tilbereder maten med Nettmat, er dette ikke det samme som hurtigmat og take-away, som du normalt henter hos den lokale pizzeriaen eller grillbaren. Alle rettene er tilberedt av profesjonelle kokker som har jobbet hardt for hver detalj, og brukt de beste råvarene til å skape et fullkomment måltid. Menyene er allsidige og byr på masse spennende nye retter, sånn at du og familien kan utvide deres kulinariske horisont.

Blant rettene vil du finne både de klassiske rettene, men også de mer eksperimentelle. Mange av oss sliter litt med å finne på nye retter, men med Nettmat slipper du å måtte tenke for mye. Du kan bare glede deg til en deilig middag som uten tvil vil tilfredsstille de fleste smaksløker.

Matkasser som skal varmes opp

Med en matkasse fra Nettmat kommer du ikke til å bruke mye tid på kjøkkenet. Alle måltidene skal nemlig bare varmes opp, også skal grønnsakene til salaten kuttes opp. Dermed bevares grønnsakenes konsistens og smak bedre enn hvis de hakkes opp på forhånd.

Som noe unikt, leverer Nettmat på faste dager. På den måten har du deilig mat rett på døren alle ukens dager i de aller mest travle periodene i hverdagen.

Alle prisene er inkludert frakt. Du skal bare huske å bestille hverdagsmenyene. Du trenger ikke være hjemme når maten blir levert, og du trenger ikke bekymre deg for holdbarheten. Alle leveringer pakkes i plastpose med kjøleelementer, så det holder seg friskt og godt til du kommer hjem.

Du finner og bestiller matkassene hjemmesiden deres.

Nr. 7 ut av 12: Holdbart – Selger varer som ellers kastes ut

HoldbartVil du både gjøre noe bra for planeten og samtidig spare penger? Da er Holdbart noe for deg. Merket tilbyr varer som er sortert bort på grunn av overproduksjon, feil i emballasjen, sesongbestemte trender, samt kort eller utgått holdbarhetsdato. Disse varene selges derfor mye billigere enn normalt.
Med Holdbart slipper du å handle inn til full pris selv. Alle varer er nemlig klare til å bli spist så snart de blir levert på døren din.
Produktsortimentet inneholder også økologiske og veganske varer.

Trygg mat

Alle varer lever opp til fødevaresikkerheten. Holdbart tilbyr ikke kun matvarer. Du kan nemlig velge å få levert hygiene, bolig og rengjøringsprodukter. Dermed blir det enkelt å kjøpe mer på en gang. Utenpå varene kan du dessuten alltid finne opplysninger om måltidets næringsinnhold, sånn at du vet akkurat hva du spiser.

Nr. 8 ut av 12: Kokkeloren matkasser – Det miljøvennlige valget

KokkelorenKokkeloren er et matkassekonsept som bringer deg lokal og velsmakende mat til døren.
Det unike med Kokkeloren er at du hopper over planleggingen, det tar de seg av. I en ukeskasse får du tre middagsmenyer som du enkelt kan tilberede. Du kan altså slippe å måtte lage mat tre ganger i uken, og fortsatt få sunn mat som er tilberedt av de beste, lokale råvarene.
I tillegg til å være det opplagte valget for deg som gjerne vil spare tid på kjøkkenet, er det enda flere grunner til å velge Kokkeloren. Konseptet er nemlig lokalbasert, og går inn for at flere nordmenn kan vinke farvel til dårlige råvarer. Det er ikke bare en god ting for den enkeltes sunnhet, men også for miljøet.

Kjærlighet til mat

God mat er også en stor og viktig del av hele konseptet. Felles for alle matkassene er at oppskriftene er utarbeidet av flinke kokker som vet hvordan man stabler et velsmakende og sunt måltid på bena på kort tid.
Uansett hvilken ukeskasse du velger, er prisen den samme. Nemlig fra 795 kr hver uke til annenhver uke. Frakten koster 75 kr, og det er levering på døren hver mandag. Du har også mulighet til å hente den selv, helt gratis. Du finner og bestiller måltidskassene på hjemmesiden deres.

 

Nr. 9 ut av 12: Meny – Kjøp inn på nett

MenyMed Meny som leverandør av mat blir det mulig å skreddersy sunne matplaner til nettopp dine behov. Meny online matbutikk setter fokus på et stort utvalg av varer sånn at forbrukere som vil spare tid i hverdagen har mye å velge mellom.

Meny står for leveringen, eller så kan du hente den i deres fysiske dagligvarebutikker. Firmaets filosofi er at de har mange gode priser på hverdagsprodukter. Derfor kan dette være måten å gjøre veien til en sunnere livsstil eller et vekttap enklere, uten de store fristelsene på butikken. Noe annet er at du kan kjøpe ferdigretter, så du selv ikke skal stå på kjøkkenet og lage mat. Måltidene skal nemlig bare varmes opp, anrettes og nytes.

Bygg din egen fitnessboks

En sunn livsstil krever naturligvis sunn kost til alle dagens måltider, og det vet de også hos Meny. Derfor kan du få inspirasjon til både frokost og middag hos dem. Deres oppskriftsbase består av et fast sortiment av retter hvor du selv kan velge favorittene dine. Blant rettene finner du blant annet ovnsbakt torsk, kyllingwok og rødkålsalat, så det er noe for alle.

Oppskriftene oppdateres månedlig, sånn at du ikke står fast i de samme måltidene igjen og igjen. På rettene er det dessuten alltid ført opp hvilke varer retten inneholder, og de kan alle legges i kurven med et klikk. Det finnes også glutenfrie retter.
Leveringsprisen er lav og fleksibel, så du trenger ikke være hjemme når leveringsbilen kjører forbi. Kassene er pakket med kjøleelementer, så maten holder seg frisk til du kommer hjem.

 

Nr. 10 ud af 12: Kolonial – Fokus på sunnhet og velvære

KolonialHvis fleksibilitet er det viktigste kriteriet for deg når du skal ha en matkasse bør du se nærmere på Kolonial. Konseptet er nemlig skreddersydd til deg som selv vil sette sammen matkassen som blir levert til deg.

Hos Kolonial kan du finne oppskrifter sånn at du enkelt kan få inspirasjon til maten. Du kan dessuten kjøpe alle de andre varene dine samtidig, og det er et stort pluss hos mange forbrukere. Det kan være en stor munnfull både å skulle holde seg til den sunne livsstilen, og samtidig bruke mye tid på å kjøpe inn sunne matvarer og sørge for å forvandle de til deilige middager. Med din egen sammensatte matkasse fra

Kolonial slipper du en stor del av jobben, og du trenger bare å fokusere på dine mål for sunnhet og velvære.
Uansett om du ønsker å gå ned i vekt, eller bare spise litt sunnere og mer variert, kan du sette sammen en kasse som passer til dine behov.
Ideelt til single og mindre familier
Kolonial passer fint for både single og familier. Du kan nemlig selv sette sammen små single matkasser eller opp til et ubegrenset antall personer.
Det er ingen bindingstid hos Kolonial, så du kan alltid angre. Leveringen skjer flere ganger i uken når det passer deg. Din egen matkasse kan settes sammen og bestilles på deres hjemmeside.

Nr. 11 ut av 12: Veganlife – Alt i én

VeganlifeVeganLife har fokus på å gjøre matlagingen vegansk for den bevisste familien. Derfor får du levert alle de veganske produktene du skal bruke for å lage deilige, varierte og sunne måltider hver dag.
VeganLife har satt et sterkt sortiment av gode kvalitetsprodukter for å sette sammen din egen matkasse og skape spennende oppskrifter.

Nøkkelordet hos VeganLife er kvalitet, enkelthet og velsmak – noe som også preger samtlige produkter på siden. Du kan velge mellom en lang rekke forskjellige veganske matvarer som alle passer til hver sin målgruppe og behov. Du har Den Klassiske, som inkluderer favoritter som passer de fleste. Du finner også glutenfrie matkasser.
Leveringen gjøres av andre firmaer som PostNord, og det leveres på mandager. Du kan supplere dine matkasser med produkter fra VeganLife sin hjemmeside.

Nr. 12 ud af 12: Spisriktig – Inspirasjon til middagen

SpikriktigtEr fantasien ofte borte når du skal finne på retter å servere for familien i hverdagen? Hvorfor ikke la andre være kreative for deg? SpisRiktig er det ideelle konseptet for deg som savner ny inspirasjon til god og spennende middag.
5 dager i uken kan du slippe å tenke på å gå på butikken og planlegge matplanen. Her leverer SpisRiktig en matkasse som bare er å pakke ut og spise. Menyene varierer fra uke til uke og byr på alt fra norske til italienske og meksikanske retter. Det er altså rike muligheter for både å få klassikere og nye spennende retter på bordet.

Du kan velge den matkassen som passer deg. Du kan velge mellom flere ulike kassetyper. For eksempel Standard, Sunn og lett, Low carb eller vegansk. SpisRiktig setter en stolthet i å inspirere nordmenn til å spise sunne middager.
Mat til fem dager av gangen

Du skal ikke engang selv sørge for å ha noen basisvarer på kjøkkenet for å kunne spise alle rettene i løpet av en uke.
Hos SpisRiktig kjøper du for eksempel mat til 4-7 dager av gangen, men du kan selv velge hvor mange mennesker det skal være til. Alle kassene kommer i ulike størrelser og varianter som passer til henholdsvis 1-4 personer. Frakten er gratis og den leveres til døren. Matkassene kan finnes og bestilles på SpisRiktigs hjemmeside.

 

 

Matkasser test og pris

Det er mer populært enn noen gang å få andre til å ta seg av innkjøp og matplan.. Derfor er konkurransen på markedet også stor.
Store leverandører som Godt Levert og Adams Matkasse opplever stor fremgang i salgstallene.
Dagbladet har også kunnet rapportere at flere landsdekkende leverandører opplever sterkt stigende salg av matkasser, fordi vi nordmenn for alvor har fått opp øynene for hvor mye enklere det gjør hverdagen.

Selv om flere måltidsfirmaer har hatt rekordsalg tidligere år, og ikke viser tegn på å frykte den stigende konkurransen når det gjelder matkasser, kan det være en priskrig på vei, ifølge FødevareWatch i Norden. Det kan naturligvis sette selskapene under press, men for deg som forbruker kan det være en stor fordel, da prisene dermed blir billigere for å lokke til seg nye kunder.

Det er mange penger å spare på å sette seg godt og grundig inn i hvor du får det beste produktet til den beste prisen. Her kan en matkasse-test være et nyttig redskap da den gir deg et innblikk i hvilke selskaper som leverer mest kvalitet til prisen. Du bør altså måle selskapene opp mot hverandre når du skal velge den rette matkassen for deg.

Først og fremst er det selvfølgelig viktig å se på prisen hvis du vil ha en god matkasse. TV2 og Dagbladet har nylig offentliggjort en matkasse-test som viser hvor og hvordan du sparer mest på matkasser.

I testen understrekes viktigheten av å se på prisen pr. måltid. På den måten unngår du nemlig best mulig å ikke bli lurt, og får dermed fingrene i billige matkasser, ifølge ekspertene på området. Denne matkasse-testen viser at du kan spare mange penger i året på å se på detaljene i matkassene og se på hvem som er billigst pr. måltid. Selv om pris og kvalitet ofte henger sammen er det altså god grunn til å vurdere om du betaler for mye for din matkasse.

Kan jeg få matkasser levert på døren?

Når du skal velge matkasse er det viktig å undersøke om du kan få levert den til nettopp ditt område.
Matkasser levert på døren er en stor hjelp i hverdagen, men det er ulikt hvem som kan nyte av tilbudene.
Kort sagt er de ledende selskapene gode på å utvide deres tjenester, sånn at du kan få enkel og god mat uansett om du er bosatt i Oslo, Bergen eller Trondheim. Men det kan også være begrensninger på noen selskaper. Særlig de mindre og nystartede matkasse-leverandørene tilbyr ofte kun lokal levering i det område hvor matkassene produseres.
Levering av matkasser er nesten alltid mulig hvis du bor i de større byene som:

 1. Oslo
 2. Bergen
 3. Trondheim
 4. Stavanger
 5. Sandvika
 6. Kristiansand
 7. Drammen
 8. Asker
 9. Lillestrøm
 10. Fredrikstad
 11. Sandnes
 12. Tromsø
 13. Ålesund
 14. Sandefjord
 15. Nordre Follo
 16. Sarpsborg
 17. Tønsberg
 18. Skien
 19. Bodø
 20. Moss

Det blir vanskeligere hvis du bor i distriktene. Men langt de fleste selskapene har begynt å få øynene opp for nødvendigheten av å kunne tilby matkasser til hele landet.
Flere av dem oppdaterer deres leveringsområder løpende. Det burde altså være gode muligheter for å få levering av matkasser i store deler av landet.
En enkel og sunn matkasse for alle. Markedet for matkasser har eksplodert i Norge de siste par årene. Nordmenn har virkelig tatt konseptet til seg, og fått øynene opp for hvor stor hjelp det kan være i hverdagen.
Grunnen til å bli med på denne bølgen trenger ikke bare være manglende tid. For mange er matkasser nemlig også en god måte å bryte rutinene på, og teste ut nye retter som man selv ikke ville funnet på.

Barnefamilier gjentar ofte de samme måltidene igjen og igjen, og her kan matkasser være en genial måte å presentere nye råvarer og smaksinntrykk for både store og små. Matkassene er som regel alltid balanserte, sånn at rettene inneholder alle de næringsstoffene som er nødvendige for en sunn og variert kost.
Derfor kan matkasser altså også være en dytt på veien dersom du drømmer om å spise sunnere og grønnere i hverdagen. Det finnes nemlig et hav av ulike muligheter å velge mellom.

Uansett om du kun spiser økologisk, er vegetarianer, har allergier, eller bare ønsker å holde deg fra spesifikke fødevarer, så finner du en matkasse som passer til nettopp dine behov. I dag finnes alt fra familie-, til glutenfri og lavkarbo-matkasser, så det er altså ingen grunn til å ikke teste ut dette konseptet.

Det er penger å spare på middagen

Mange forbrukere har kanskje en forestilling om at det er en dyr løsning å få levert en boks med råvarer og oppskrifter hver uke. Men det trenger ikke å sprenge budsjettet å kaste seg over trenden med matkasser. Det finnes i dag et så stort utvalg at du kan finne matkasser i flere forskjellige prisklasser hvor de fleste kan være med.

Det som er bra med matkasser er dessuten at du betaler en fast pris for alt du skal bruke til middagene.
Dermed slipper du unna de spontane kjøpene i tide og utide hvor det ofte sniker seg med varer i kurven som du egentlig ikke trengte. Daglige innkjøp er den helt store synderen når det kommer til å bruke mange penger på matvarer. Derfor kan det faktisk ende opp med å være billigere å abonnere på en matkasse, da du i høyere grad holder deg til et fast beløp, og ikke lar deg lokke av varene på hyllene i butikkene.

Det er også veien til mindre matavfall, da kassene er porsjonert sånn at de kun inneholder de ingrediensene du har bruk for. Det er både bra for økonomien og for miljøet.

Avslutning

Vi har alle opplevd å komme hjem på ettermiddagen til et helt tomt kjøleskap, etter en lang dag på jobb eller skole. Først da skal du begynne å tenke på hva du skal finne på å lage til middag, og hvilke varer du mangler å kjøpe. Det kan fort bli en unødvendig stressfaktor i hverdagen hvis du hver dag skal finne på og ikke minst handle inn så det kan komme ordentlig mat på bordet.

Alt for ofte ender den slags situasjoner med at vi tar den enkle løsningen og henter en runde med take-away fra det lokale hjørnet, og det er sjeldent en veldig sunn løsning. Som forbrukere blir vi mer og mer oppmerksomme på hva vi spiser.
Vi vil gjerne servere sunne, næringsrike og varierende måltider for familien, men det kan bare være en vanskelig oppgave å få det til å harmonere med en travel hverdag.

Hvis du er lei av å stresse over middagen flere ganger i uken er matkasser kanskje løsningen. Med en matkasse får du en enkel snarvei til sunn og enkel mat, og du slipper de hyppige og tidskrevende turene til butikken. Det resulterer raskt i mer overskudd i hverdagen, kvalitetstid med familien og sist men ikke minst, – bedre helse. Hvis du investerer i matkasser gjør du det mulig for deg å sette deg ved spisebordet hver dag, og nyte deilige og spennende måltider sammen med familien og de du er glad i.

Ønsker du også enkel, sunn og god mat levert på døren bør du kaste deg over en matkasse. Men det kan være en jungel å finne ut av hvilke matkasser som passer best til deg og ditt budsjett. Før du bestemmer deg for hvilken matkasse du vil ha levert hjem til deg er det et par ting du bør ta stilling til.

Først og fremst skal du tenke på hvilke krav du stiller til maten din – skal den være kalorifattig, økologisk, vegetarisk, plantebasert, eksotisk eller familievennlig? I tillegg skal du vurdere hvor viktig prisen er, da det er stor forskjell fra de billigste til de dyreste. Du skal også finne ut av hvor mye tid du selv er villig til å bruke på matlagingen. Vil du bare ha levert råvarene og selv følge en oppskrift, eller vil du ha levert en ferdiglaget rett? Sist men ikke minst skal du huske at ikke alle selskapene leverer til hele landet.

FAQ: Ofte stilte spørsmål til matkasser

Hva er en matkasse?

En matkasse kommer direkte til døren din. I en matkasse finner du alle de råvarene du skal bruke, samt med en spesifikk oppskrift. Aldri har det vært enklere å tilberede sunne, varierte og enkle retter flere ganger i uken.

Hvilken matkasse er billigst?

En matkasse koster helt ned til rundt 40 kr pr. person. Du kan få mange forskjellige varianter alt etter dine preferanser. Det avhenger også om hvilke retter du velger, og hvor mange personer dere er. Det kan være penger å spare ved å bestille store mengder.

Hvor mange kunder har Adams Matkasse?

Adams Matkasse er sammen med Godt Levert de største leverandørene i Norge. De har mange tusen kunder. I følge dn.no ca. 25.000 kunder i 2017. Adams Matkasse finnes også i Sverige under navnet Linas Matkasse.

Hva er Adams matkasse?

Du slipper å finne på nye ideer til middagen, og sparer tid på innkjøp og samtidig kan du lage en spennende og sunn middag på ca. 30 minutter.

KILDER OG HENVISNINGER