Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Soverom

Topp 3 senger på tilbud

Topp 3 senger på tilbud

På denne siden kan du finne et bredt utvalg av flotte sengetilbud, slik at du kan få alt for halv pris. Her i artikkelen har vi samlet tre forslag på sengetilbud av alle typer som er betydelig redusert i prisen akkurat nå. Samtidig kan du bli klokere på hva du bør vurdere før du velger seng.

1. Sengetilbud: 180 x 200 cm regulerbar seng

regulerbar seng2

 •  Høy kvalitet
 • Ekstraordinær støtte og komfort

Med denne regulerbare sengen på soverommet vil du se frem til å legge deg hver natt. Dette skyldes hovedsakelig komfortsonene og det luksuriøse trekket. Sammen sørger de for fremragende støtte og komfort hele natten. Motoren for selve høyden er av høyeste kvalitet. Det sørger effektivt for at du kommer opp i den posisjonen som passer deg best, og så gjør den det helt uten støygener. Sist men ikke minst er dette sengetilbudet utstyrt med en utmerket overmadrass av latex, som er både slitesterk og pustende.

Spesifikasjoner:

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Fjær: Pocket
 • Komfortsoner: 5
 • Ramme: treramme

 

Till butik

 

2. Sengetilbud: Senses 180 x 200 kontinentalseng

senger på tilbud

 

 • 100 % danskprodusert
 • Imponerende ventilasjon  og pustende

Med kontinentalsengen Senses får du tre madrasstyper av høyeste kvalitet. Nederst finner du en rammemadrass, som danner det perfekte grunnlaget for en god natts søvn. Den består av pocketfjær og en stabil treramme. I midten finner du det viktigste grunnlaget for din komfort. Fjærmadrassen som består av pocketfjær. I tillegg er det et ekstra lag med pustende hybridskum, som gir deg individuell støtte og som sørger for at fukt og varme ledes bort fra sengen. På toppen er en overmadrass av latex, noe som er bra for deg som føler deg varm om natten.

 Spesifikasjoner:

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Høyde: 62 cm
 • Fjærer: Lomme
 • Komfortsoner: 7
 • Polstring: 25 mm hybridskum
 • Ramme: 14 cm treramme
 • Garanti: 25 år

 

Till butik

 

3. Sengetilbud 180 x 200

regulerbar seng4

 • Optimal støtte fra dobbelt fjærlag
 • 100 dagers gratis bytte av fasthet

Med sengen her går funksjonalitet og estetikk hånd i hånd. Den danskproduserte sengen er enkel og stilig, mens kvaliteten og komforten er på topp. Der de fleste springfjærmadrasser har tre komfortsoner, kan denne modellen her skryte. Og den oppgraderingen kan tydelig kjennes. Denne sengen er en dobbelfjæret seng. Du får også en toppmadrass laget av latex, som sender pusteevnen og komforten helt til toppen. Best av alt, du får hele pakken til en ekstremt rimelig pris, som passer til de fleste.

 Spesifikasjoner:

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Høyde: 63 cm
 • Fjærer: Lomme
 • Komfortsoner: 5
 • Ramme: treramme

 

Till butik

 

Guide: Rammemadrass, regulerbar seng eller kontinentalseng?

En seng er ikke bare en seng. Alt fra fjærer til fasthet har stor innvirkning på hvordan du ligger om natten. Det er viktig å finne akkurat den sengen som gir deg best mulig støtte og komfort. Her kan du i utgangspunktet velge, men tre forskjellige typer senger. Dette gjelder rammemadrasser, regulerbare senger og kontinentalsenger. Men hva er egentlig forskjellen? Du kan lese mer om dette i avsnittene nedenfor, der vi guider deg gjennom hver sengetype og deres individuelle fordeler. Dette vil forhåpentligvis gjøre det litt enklere å finne den sengen som skal flyttes inn hos deg.

Rammemadrass – Den rimelige løsningen

En rammemadrass er den enkleste formen for seng. Det er i praksis bare en madrass med ben på, og det er verken sengekarm eller bunn. Dette gjør det til en løsning som er enkel å sette opp, og som ofte også er ganske billig. Selve madrassen består av fjærer.

Det vil vanligvis være enten pocketfjær eller multipocketfjærer. Forskjellen er mengden fjærer pr. kvadratmeter. Jo mer fjær, jo mer støtte og fasthet har madrassen. Her er det viktig å velge den som passer best til kroppen din og spesielt vekten din.

Dette fordi det kan ha stor innvirkning på sovekomforten din. Rundt fjærene i rammemadrassen er det et lag med polstring. Her kan du velge hvilket møbeltrekk du vil ha. Polstringen sørger for at du ikke kan føle fjærene. Derfor har tykkelsen og typen polstring også stor innvirkning på komforten.

Fordeler med rammemadrass:

 • Tar ikke mye plass
 • Billigere enn andre sengetyper
 • Enkelt er å montere og bevege seg rundt

Regulerbar seng – Beskytt kroppen

En regulerbar seng lar deg sove med akkurat den skråningen du ønsker. Her kan en motor løfte og senke både rygg og fotenden. En seng med regulerbar høyde er spesielt bra for personer med ryggproblemer, da de kan oppnå en soveposisjon her, som er skånsom mot kroppen.

Noen foretrekker rett og slett å sove litt sittende, og dette gjør at høydesengen uten at du trenger å stable et fjell med puter opp bak deg. Imidlertid betyr den store bekvemmeligheten ved regulerbare senger også at de ofte er dyrere enn andre senger.

Fordeler med regulerbar seng:

 • Beskytter ryggen
 • Du kan enkelt sitte opp og lese eller se på TV i sengen
 • Du kan oppnå akkurat den soveposisjonen du ønsker

Kontinentalseng – Tre lag for optimal komfort

En kontinentalseng består av tre lag. Du får både en rammemadrass, en fjærmadrass og en overmadrass med på kjøpet. Det får også sengen til å virke mye høyere enn mange andre senger, noe som gjør det enkelt å komme inn og ut av sengen. En annen spesiell ting med sengen er at den ikke har en synlig sprekk i midten. Dette er fordi de to kjernene til fjærmadrassen er helt tett. Og det gir både god komfort og et pent og veldig solid utseende.

Fordeler med kontinentalsenger:

 • God inngangs- og utgangshøyde
 • Du får én hel seng og unngår sprekker i midten
 • Komfort i en egen klasse på grunn av de tre lagene

Flere nordmenn har søvnvansker

Søvn er viktig for helse og velvære. Dette indikerer imidlertid at mange nordmenn ikke tar søvn på alvor nok. Mange av oss sover nemlig for lite, og andelen nordmenn med søvnproblemer har vokst de siste årene, det viser undersøkelser som Folkehelseinstituttet viser til.

Deres undersøkelser viser at hele en av tre voksne nordmenn sliter med søvnen sin i løpet av uken, og det er faktisk 15 % av hele den norske befolkningen som har mer alvorlige søvnvansker – og det kan være mange grunner til nettopp dette. Det kan imidlertid også være fordi vi lever i et samfunn der vi er veldig mye på hele tiden. Vi blir stadig bombardert med informasjon og sosial kontakt gjennom TV, reklame og sosiale medier. Det kan gjøre det vanskeligere å roe seg om kvelden.

Hvordan forbedre nattesøvnen

Hvis du er blant dem som har problemer med å roe seg når hodet treffer puten, bør du lese videre her. Videnskab.dk har sammen med eksperter på området samlet en rekke gode tips om hvordan du kan få en bedre natts søvn. Det er mye du kan gjøre selv, og det krever ikke nødvendigvis utskifting av sengen din.

Oppsøk sollys om dagen og dekk for om natten

De fleste av oss vet at vi bør holde naturlig lys ute av soverommet hvis vi ønsker å sove godt. Lyset fra solen kan være et forstyrrende element. Derfor er det spesielt viktig om sommeren å ha gode blendingsgardiner.

Unngå imidlertid ikke sollys helt hvis du vil sove bedre. Eksponering for sollys gir oss mer av stoffet hypocrecin, som er gunstig for å opprettholde en god søvnbalanse. Mange av oss har ofte et lavt nivå av stoffet om vinteren. Derfor er det viktig å oppsøke alt sollyset du kan om dagen om vinteren.

Slå av mobilen og annen underholdning

Det er ikke bare naturlig lys som betyr noe for søvnen din. Det kunstige lyset fra forskjellige skjermer kan også være avgjørende. I utgangspunktet bør du unngå å bruke smarttelefonen og datamaskinen eller like før sengetid. Du skal heller ikke se på TV.

Det blå lyset fra skjermene hemmer utskillelsen av søvnhormonet melatonin. Du bør generelt unngå alle former for underholdning som stimulerer deg for mye. Dette gjelder også spenningsromaner eller fengslende musikk, da det kan gjøre det vanskeligere å roe seg ned.

Ikke bruk alkohol eller koffein

De fleste av oss er godt klar over at det ikke er smart å drikke kaffe før sengetid. Koffeinet kan forfriske oss slik at vi ikke kan sovne. Forskning antyder faktisk at man skal slutte å drikke kaffe kl. 17.

Imidlertid er det ikke bare kaffen som kan være dårlig for søvnrytmen din. Det samme gjelder alkohol. Mange opplever sannsynligvis at det er lett for dem å sovne etter å ha drukket alkohol. Problemet oppstår imidlertid om natten når alkoholen i kroppen har en stimulerende effekt. Det får en til å sove rastløs og våkne altfor tidlig.

Temperaturen må være i orden

Det kan være et problem å sove i et rom som er for varmt eller for kaldt. Faktisk bør temperaturen være rimelig nøytral slik at huden din har en temperatur på mellom 25 og 30 grader. Generelt er det best å sove i et kjøligere rom med en varm dyne.

En god seng kan være avgjørende for kvaliteten på nattesøvnen. Derfor kan det også lønne seg å investere litt ekstra. Du trenger imidlertid ikke bruke en formue for å sove som en stein.

Skriv en kommentar

20 − 16 =