Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Strømmetjenester

Strømmetjenester

  1. Strim – Norges mest komplette TV- og strømmetjeneste
  2. Storytel – Et helt bibliotek i lommen
  3. Podimo – Endelig en app for både podkast og lydbøker
  4. Nextstory – Stort utvalg av lydbøker og e-bøker
  5. Fabel – Tusenvis av lydbøker rett på mobilen
  6. BookBeat – Lydbok-app hvor du kan strømme over 800 000 bøker
  7. Allente – Alt innholdet ditt samlet i én pakke og på én faktura

Sammenlign de beste strømmetjenestene enkelt

Nordmenn har i høy grad tatt streaming til seg, og mange har helt valgt å droppe tradisjonell TV, og istedenfor utelukkende benytte seg av de mange tilbudene som en strømmetjeneste har å tilby – ofte til lave priser.

Spørsmålet er bare, hvilken tjeneste skal du velge? Utvalget er i dag blitt så stort at det kan virke forvirrende å finne ut av hvilke tjenester som tilbyr nettopp det utvalget som du er ute etter, og til riktig månedlig pris. Derfor har vi samlet alle de mest populære strømmetjenestene her sånn at du har mulighet til å sammenligne dem på blant annet pris og utvalg.

Hvordan velger jeg den rette strømmetjenesten?

Når du skal velge en tjeneste burde du se på hvor du kan få mest for pengene etter ditt behov. I tillegg skal du se på hvor mange plattformer du kan bruke tjenesten på, og om den kan brukes på akkurat din enhet.

Er dere en stor familie som skal dele tjenesten skal du altså se etter hvor mange skjermer du kan bruke tjenesten på, da dette kan variere fra tjeneste til tjeneste. Alt dette får du et overblikk over i oversikten vår. Hvis du ønsker fri bruk av tv og film for et månedlig beløp kan du se nærmere på følgende pakker som finnes på markedet i Norge:

Hvem henvender de seg til?

Selv om strømmetjenestene stort sett fungerer likt, ved å bare opprette et abonnement som automatisk betales hver måned, er det stor forskjell på hvem de ulike strømmetjenestene henvender seg til. Ønsker du å kunne se alle de store TV-seriene og filmene, men også ha et godt utvalg av norsk film og serie, så er Netflix et populært valg.

For få kroner per måned får du adgang til et stort univers av seeropplevelser som hele tiden blir oppdatert. Serienerder vil også ha stor glede av HBO Nordic.

HBO kan være et noe dyrere valg enn mange andre av tjenestene. Ønsker du mer norsk TV og programmer så er VGTV et godt alternativ. Her får du adgang til VGTVs mange serier og programmer, både nye som gamle. Noen av programmene krever et VG+ abonnement.

Du har også mulighet til å se live-TV hvis du betaler litt ekstra for ditt abonnement. Hvis du både er glad i film og serier, men også nyter å synde litt med reality-TV så er Viaplay et opplagt valg. Viaplay skiller seg også ut når det kommer til sport.

Viaplay har dessuten det største utvalget på markedet, så her finner du noe for enhver smak, alt etter hvilken pakke du velger. Dette gjør Viaplay til et supert valg, da du får mye for pengene, helt uten binding og med mulighet til å bruke tjenesten selv når du er offline.

Skal jeg velge streaming som supplement til andre abonnementer?

Selv om streaming blir større og større på det norske markedet, og det er kommet mange nye tjenester, så ønsker mange seere å holde fast i deres TV-pakke, og betaler for strømmetjenester som et supplement. Mange av de store tilbyderne av bredbånd tilbyr i dag at du kan få strømmetjenester med på kjøpet når du velger de som din leverandør.

Det gjelder blant annet for YouSee som samarbeider med Cmore. Med mobilabonnement hos Telia får du også mulighet til å velge mellom tjenester som HBO Nordic, eller Spotify hvis du heller vil ha musikk. Det er altså en god ide å undersøke om du kan kombinere noen av dine eksisterende abonnementer på mobil, bredbånd eller TV med dine favorittstrømmetjenester da det ofte er penger å spare.

Les mer og sammenlign priser på mobilabonnementer og bredbånd her.

Undersøk din bredbåndsforbindelse

For å komme i gang med streaming krever det en bredbåndsforbindelse, og det har faktisk litt å si hvilken bredbåndsleverandør du har. Det er nemlig stor forskjell på hvilke strømmehastigheter de forskjellige bredbåndsleverandørene kan tilby. Er du lei av at filmen stopper opp eller er treig å laste ned, så er det lurt å undersøke om du bør skifte til en annen bredbåndsforbindelse som er bedre egnet til streaming. Du burde altså sjekke ut hvilke bredbåndsleverandører som er å foretrekke til nettopp streaming, samtidig som du undersøker hvilke strømmetjenester du vil ha. Det finner du også full oversikt over her på hjemmesiden.

Hvor kan du få gratis streaming?

Da det er veldig mange valgmuligheter når det gjelder strømmetjenester kan det som forbruker være fint å teste ut litt forskjellig i en begrenset periode uten å måtte betale for det.

Flere av de norske strømmetjenestene tilbyr også en gratis prøveperiode hvor du kan slå deg løs og se all den film og serie du vil, helt gratis. Dette gjelder blant annet Netflix, VGTV, SF Kids og Viaplay. Du skal bare være oppmerksom på at det er ditt eget ansvar å melde deg av tjenesten igjen når prøveperioden er slutt. Hvis ikke ender du opp med å betale for enda en måned selv om du kanskje fant ut at du heller ville tegne abonnement hos en annen tjeneste.

Ønsker du å strømme mer enn film og tv?

Hvis du ikke bare interesserer deg for film og tv, men også elsker å lese en god bok eller et magasin, så er det også mange tjenester i Norge som tilbyr nettopp dette. Blant boktjenestene er Storytel og MineBlader.no to gode alternativer.

Begge steder får du adgang til et kjempeutvalg av e-bøker og lydbøker som du alltid kan ha med på farten. Hvis du ikke er typen som liker lange romaner, er MineBlader et godt alternativ på en strømmetjeneste. Her får du adgang til et stort utvalg av blader fra noen av de største bladene og magasinene.

Her på siden finner du detaljerte beskrivelser og anmeldelser av samtlige av strømmetjenestene. Bruk vår sammenligningsside og finn raskt frem til hvilken strømmetjeneste som er best og billigst for nettopp deg, uansett om du er filmelsker, fan av reality eller bare elsker gode serier. Vi har gjort valget lett og oversiktlig for deg.