Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Soverom

Hvilken fjærmadrass skal du velge?

888

Har du problemer med å sove om natten? Eller våkner du ofte med smerter i rygg, korsrygg eller nakke? Da kan det være et tegn på at kroppen din ikke får den støtten den trenger i løpet av natten.

En god madrass er viktig for søvnkvaliteten. Og her kan en god fjærmadrass gjøre underverker. Men det er ikke alltid så lett å finne den perfekte fjærmadrassen til deg.

Det er mange modeller på markedet i mange forskjellige prisklasser. Derfor kan man fort bli forvirret. Heldigvis er det hjelp å finne i denne artikkelen her. Vi veileder deg til hva du bør se etter når du går på jakt etter en fjærmadrass.

Hva er en fjærmadrass?

En fjærmadrass er en madrass som kan plasseres i en sengekarm eller i en kontinentalseng. Så det er motsatt av en rammemadrass. Dette er en madrass på en ramme hvor du bare må sette på deg beina.

Den store fordelen med en fjærmadrass sammenlignet med en rammemadrass er at den kan snus. Dette forlenger madrassens levetid, ettersom du bare kan snu den hvis den blir slitt på den ene siden.

3 typer fjærmadrasser

1. Fjærmadrass med 7 komfortsoner og moderne pocketfjær. Finn den evt. hos BedreNætter her.

999

2. Fjærmadrass bestående av to madrasskjerner og som samles i ett trekk. Finn den evt. hos BedreNætter her.

1010

3. Fjærmadrass av lateks med hele 300 pocketfjær pr. m2. Finn den evt. god BedreNætter her.

2020

Fasthet er avgjørende

Det er et faktum at dårlig søvn er forbundet med dårlig helse. Risikoen for alt fra hjerte- og karsykdommer til fedme og diabetes øker hvis du sover dårlig om natten. Det viser ihvertfall forskning, ifølge danske Videnskab.dk.

Derfor må du ta nattesøvnen din på alvor. Og det begynner med å sørge for at du ligger på en skikkelig madrass. Her er det avgjørende at du velger en fjærmadrass som har en fasthet som passer til kroppen din. Bedrenaetter.no er eksperter på salg av alle typer kvalitetsmadrasser. Og ifølge dem er fasthet nettopp en av de viktigste faktorene å se etter.

Pocket eller multipocket fjær?

Det er madrassens fjær som bestemmer fastheten. Her i dag skilles det typisk mellom to forskjellige typer fjær. Dette gjelder pocketfjær og multipocketfjær.Dette er de absolutt beste fjærtypene du kan få på markedet i dag. Forskjellen mellom de to er at du får flere fjær per kvadratmeter i en madrass med multipocketfjær, da fjærene er mindre.

Dette betyr at madrassen også føles fastere. Hvis du liker å ligge på et hardt underlag, kan dette altså være veien å gå for deg. I utgangspunktet anbefales pocketfjær for personer som veier mindre enn 95 kg. Folk som veier mer, kan med fordel velge multipocketfjær. Det som er bra med en fjærmadrass, er også at fastheten kan justeres for å passe dine behov perfekt. Dette gjør at kroppsvekten fordeles jevnt på madrassen, slik at du får best mulig støtte.

Oppnå et godt sovemiljø med god ventilasjon

En annen ting du bør se etter i følge bedrenaetter.no er pusteevnen til fjærmadrasser. Et godt soveklima er viktig, slik at du ikke våkner flere ganger om natten badet i svette eller skjelver av kulde.

En god fjærmadrass skal ha en god luftsirkulasjon. Generelt sett er imidlertid fjærmadrasser langt bedre til å ventilere enn for eksempel rammemadrasser. Madrassen må kunne spre fuktighet og varm luft, samt ha en selvrensende effekt, slik at sengen din blir fri for bakterier. Hvis du vil øke pusteevnen ytterligere, kan du legge til en toppmadrass på toppen av fjærmadrassen. Dermed øker madrassens levetid også.

Komfortsoner

Et siste begrep som du bør lære deg om når du leter etter en god fjærmadrass, er komfortsoner. Dette er spesifikke områder på madrassen der fjærene har en viss tykkelse.

Det gir soner med en unik fasthet. Madrassen kan for eksempel ha en myk komfortsone ved skuldre og hofter. Dette lar deg synke dypere ned i madrassen. Omvendt kan det være fastere områder i nakken og korsryggen, noe som gir optimal støtte.

Jo flere komfortsoner, jo bedre. Mange fjærmadrasser har i dag mellom 5-7 komfortsoner. Imidlertid vil prisen typisk også øke jo flere soner du får i kjøpet.

Test madrassen din før du kjøper

Det kan fort bli en dyr fornøyelse å kjøpe en ny fjærmadrass. Dette gjelder spesielt hvis du ikke vil gå på kompromiss med kvaliteten. Derfor er det også viktig å være sikker på at madrassen fungerer optimalt for deg.

Dette kan være vanskelig å vite når du kjøper den på nett eller i butikken. Du vet aldri om en madrass er god for deg før du har prøvd det flere netter på rad. Sørg derfor alltid for at du kan få lov til å prøve madrassen gratis et visst antall netter før du forplikter deg til kjøpet.

Heldigvis er dette i dag en standardtjeneste som de aller fleste forhandlere tilbyr. Noen steder, for eksempel bedrenaetter.no, kan du prøve den valgte madrassen i opptil 100 netter før du bestemmer deg. Hvis det ikke oppfyller forventningene dine, kan du bytte det mot en annen gratis eller få pengene tilbake. En madrass er bare god hvis den er god for deg.

 

Skriv en kommentar

5 + 19 =