Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Kjøkkenutstyr

Sodastream Test – De 3 beste brusmaskinene

Sodastream

Elsker du å drikke et friskt og boblende glass boblevann? Eller vil du unne deg selv eller barna en søt brus i ny og ne? Da vil du kanskje vurdere å investere i en Sodastream. Den gjør at du kan lage dine egne drinker med brus på kort tid.

Nedenfor gir vi deg den komplette guiden til alt du bør vite om de populære Sodastream brusmaskinene. Samtidig får du tre gode tilbud på modeller som du kan se nærmere på. Felles for dem alle er at de har fått gode anmeldelser i tester av både eksperter og brukere. Dette gjelder både hjemme og i utlandet.

Denne sodastream-testen omtaler:

 • ✅ De 3 modellene (Spirit, Genesis, Power)
 • ✅ FAQ: Spørsmål og svar
 • ✅ Slik har vi valgt topp 3

1. SodaStream Spirit

 • ✅ Vinner av designprisen Red Dot Design Award 2017
 • ✅ Testvinner hos TV2.no i mai 2017
 • ✅ Godt kjøp ifølge Forbrugerrådet Tænk
 • ✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön

Sodastream Spirit e1611311552681

Velger du denne brusmaskinen fra SodaStream, får du masse kvalitet for pengene. Først og fremst har den et utrolig vakkert og stilig eksteriør. Den elegante og tynne designen er av samme grunn også prisbelønt.

Maskinen har også en smart og praktisk snap-lock-funksjon. Det sørger for at du ikke trenger å skru på flasken. En flaske som kan gjenbrukes følger med maskinen, som du kan bruke til å oppbevare boblevannet eller brusen.

Den har plass til 1 liter og kan erstatte opptil 1000 plastflasker eller bokser i året. Derfor er det også veldig miljøvennlig.

💡 Spesifikasjoner:

 • 🔺 Farge svart
 • 🔺 Antall PET-flasker: 1
 • 🔺 Flaskekapasitet: 1 liter
 • 🔺 Kullsyrepatron inkludert: Ja (1 stk.)
 • 🔺 Nettovekt: 2,50 kg
 • 🔺 Garanti: 2 år

2. SodaStream Genesis MegaPack

 • ✅ Godt kjøp ifølge Consumer Council Think
 • ✅ Test-vinner hos svenske Smartson.se
 • ✅ Toppscorer i svenske Råd & Rön
 • ✅ Mange gode brukeranmeldelser

SodaStream Genesis MegaPack e1611311943985

Med denne maskinen fra SodaStream kan du på kort tid forvandle vanlig vann fra springen til boblende vann. Den testvinnende modellen er utrolig enkel å bruke. Samtidig holder den også på boblene selv lenge etter du har laget det.

Så du vil ikke oppleve at drinkene dine vil mangle brus etter noe tid. Maskinen leveres med en flaske som har plass til opptil 1 liter. Du kan bruke den igjen og igjen. En kullsyrepatron er også inkludert i kjøpet. Det kan gi opptil 60 liter boblevann før du må kjøpe et nytt.

💡 Spesifikasjoner:

 • 🔺 Farge: Svart / sølv
 • 🔺 Antall PET-flasker: 1
 • 🔺 Flaskekapasitet: 1 liter
 • 🔺 Kullsyrepatron inkludert: Ja (1 stk.)
 • 🔺 Nettovekt: 2,34 kg
 • 🔺 Garanti: 2 år

3. SodaStream Power

 • ✅ Toppscorer i Forbrugerrådet Tænk
 • ✅ Winner of the British award of Product of the Year 2017
 • ✅ 4 av 5 stjerner på Trustedreviews.com
 • ✅ Toppscorer på svenske Aftonbladet.se

SodaStream Power

 

Det vil ikke være enklere å lage friske bobler enn med en SodaStream Power på kjøkkenet. Det krever bare ett trykk på en knapp. Du kan til og med velge mellom så mange som tre forskjellige kullsyrenivåer. Designmessig skiller den seg også ut.

Den er laget av stilig og elegant børstet stål, slik at du enkelt kan ha den stående på disken. Maskinen leveres med en resirkulerbar flaske. Den kan romme opptil 1 liter væske. Du får også en kullsyrepatron slik at du kan komme i gang med å lage bobler med en gang. Holdbarheten er god, og du får til og med to års garanti.

💡Spesifikasjoner:

 • 🔺 Farge svart
 • 🔺 Antall PET-flasker: 1
 • 🔺 Flaskekapasitet: 1 liter
 • 🔺 Kullsyrepatron inkludert: Ja (1 stk.)
 • 🔺 Nettovekt: 4,3 kg
 • 🔺 Garanti: 2 år

FAQ: Spørsmål og svar

📚Historie: Hva er Sodastream?

Sodastream har gradvis blitt den vanlige betegnelsen på maskiner som kan lage brus og boblevann. Sodastream er et spesifikt merke som produserer de populære boblemaskinene. Sodastream er verdens ledende produsent av brusmaskiner.

I dag opererer selskapet i hele 45 land og har tusenvis av ansatte. Hovedkvarteret ligger i Israel. I 1998 ble Sodastream solgt til den israelske Soda Club. Og det gjorde maskinene til et globalt fenomen. Selve maskinene kan nå kjøpes i mer enn 70.000 butikker på fem kontinenter.

Imponerende comeback

Selv om det i dag er utrolig populært å lage sine egne drikker med kullsyre, er ikke konseptet nytt. Faktisk ble Sodastream grunnlagt helt tilbake i 1903 i London.

På den tiden var det behandlede vannet forbeholdt det bedre borgerskapet og til og med den kongelige familien. Først på 1950-tallet begynte Sodastream å selge maskiner til vanlige private hjem. Det var spesielt på 1970- og 1980-tallet at merkevarens spredning fikk fart.

I dag har Sodastream utvilsomt gjort comeback. Dette skyldes blant annet forbrukernes økte fokus på å redusere påvirkningen på miljøet. Sodastreams store oppdrag er å gjøre noe godt for miljøet og menneskers helse generelt. Dette gjøres blant annet ved å bekjempe verdens store forbruk av plastflak og brusbokser.

👍🏻 Hvorfor kjøpe en Sodastream?

Vurderer du å kjøpe en Sodastream? Eller er du i tvil om det er noe for deg? Så forhåpentligvis kan du bli litt klokere i de følgende avsnittene. Her tar vi deg gjennom alle fordelene med den smarte maskinen. For det er faktisk mange fordeler med å ha en brus eller dansk vannmaskin i hjemmet.

🚰 Drikk mer væske

Drikker du mye brus i løpet av uken? Da kan du faktisk redusere sukkerinntaket betydelig ved å begynne å lage de sprudlende drikkene selv. Det er faktisk mindre sukker i de fleste blandinger for Sodastream enn i vanlig brus.

Det er til og med helt sukkerfrie varianter som fortsatt smaker søtt og godt. I tillegg har du også muligheten til å lage din egen sirup til maskinen. Dette lar deg kontrollere hvor mye sukker som kommer inn. Og det kan ha stor innvirkning på helsen din på sikt.

Drikk mer væske

En Sodastream kan også være måten å øke ditt daglige vanninntak. Det er litt morsommere å drikke vann når det er bobler i. Vi vet alle godt at det er viktig å få i seg nok vann om dagen. Vi liker faktisk å drikke 2 liter eller mer for å holde oss sunne og i form. Og dansk vann teller også med i den kontoen.

I henhold til I FORM er det en rekke fordelaktige effekter av å hydrere kroppen. Det kan blant annet gi oss finere hud og gjøre håret mindre tørt. Det kan også hjelpe med konsentrasjonen og reaksjonstiden. Når vi er dehydrert, blir hjernen sløv.

I tillegg kan det hjelpe i vekttap. Vi tolker ofte tørst som sult. Ytelsen din under trening er også best hvis væskebalansen din er i orden. Sist men ikke minst, styrke immunforsvaret ditt ved å drikke nok vann. Hvis slimhinnene dine er dehydrert, er de mer utsatt for infeksjoner. Faktisk drikker mennesker med Sodastream 40% mer vann enn gjennomsnittet, ifølge merkevarens eget nettsted.

🌎 Gjør noe bra for miljøet

Du kan redde planeten med en Sodastream. I alle fall kan du gjøre en innsats for å redusere miljøpåvirkningen. Du kan spare tusenvis av plastflasker årlig. Når du lager din egen brus og boblevann trenger du ikke kjøpe bokser og flasker på butikken.

Bruk i stedet den resirkulerbare flasken som følger med kjøpet. Det er vanligvis alltid mer miljøvennlig å bruke vann fra springen enn å kjøpe vann. Samtidig bruker ikke maskinene batterier eller strøm. Så du kan med god samvittighet kaste deg i å lage dine egne drinker med brus.

💰 Spar penger

Har du et stort forbruk av brus eller boblevann? Da kan det fort bli en dyr vane. Spesielt hvis du går etter merkevarer, kan det være en stor kostnad i budsjettet hver måned. Du kan redusere kostnadene betydelig med en Sodastream.

Her koster det bare 1,70 kroner å lage 1 liter boblevann. Det kan gi en enorm besparelse på sikt. Så det er ikke bare fordeler for miljøet og helsen din. Lommeboken din vil også ha fordel med en Sodastream. Og så har du råd til litt mer av all moroa.

Unngå shopping og planlegging

Med en Sodastream har du alltid ferskt boblevann for hånden. Her bruker du bare vann fra springen direkte fra kranen. Så du unngår helt å måtte planlegge det når du har lyst på den sprudlende drinken. Du trenger ikke å handle først.

Samtidig unngår du å måtte slepe de tunge flaskene hjem fra burikken. Du trenger heller ikke å slepe de tomme flaskene tilbake til butikken for å pante dem. Så du kan spare både tid og krefter i hverdagen.

🥤Hvordan velge riktig Sodastream?

Det er mange forskjellige typer brusmaskiner på markedet i dag. Derfor kan det også være vanskelig å finne ut hvilken du bør velge. Her kommer noen faktorer du kan evaluere og sammenligne ut ifra. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Hva må det koste?

Sodamaskiner er tilgjengelige i mange forskjellige prisklasser. Derfor må du selv bestemme hvor mye du vil bruke på en. Her må du huske at pris og kvalitet ofte henger sammen.

Du må også tenke på hvor avansert maskin du trenger. Det er god mulighet til å finne en god Sodastream selv om du har et budsjett.

Kontroller mengden brus selv

Liker du brus med mye kullsyre? Eller foretrekker du et svakere boblevann som bare er lett boblende? Da bør du investere i en Sodastream som lar deg kontrollere mengden kullsyre selv.

Samtidig bør du velge en maskin som bruker gassen optimalt. Det er derfor viktig å velge en modell som gir deg så mange liter boblevann som mulig ut av en patron. Dette betyr at du ikke trenger å bytte patron så ofte.

Og det kan spare deg for mye penger. Forbrukerrådet Tænk har testet populære Sodastreams gasseffektivitet her . Det er også en forskjell i hvor gode maskinene er til å holde på kullsyren. Hvis du vil unngå dansk vann og brus som blir flatt etter en dag i kjøleskapet, bør du også være klar over denne faktoren.

Størrelse og design

Før du velger en Sodastream, må du også tenke på hvordan den skal se ut. For eksempel er det stor forskjell på hvor store maskinene er. Hvis du har et lite kjøkken, bør du sannsynligvis velge en mer kompakt modell.

Hvis du har god plass, kan du velge en stor og robust variant. For noen betyr det også at selve designet er elegant. I dag har du heldigvis muligheten til å få mange Sodastreams i en stilig og moderne design.

Sodastream-test: Slik valgte vi topp 3

Under utarbeidelsen av denne guiden har vi i Forbrukerinfo ikke testet de forskjellige Sodastreams selv. Vi har gjennomført en grundig undersøkelse med flere eksperter og troverdige kilder.

I utgangspunktet er artikkelen basert på resultater fra flere store tester fra både innland og utland. Nedenfor kan du lese mer om alle de forskjellige testene. Dette gir deg muligheten til å utforske dem videre selv.

Forbrukerrådet Tænk

Den anerkjente forbrukerorganisasjonen Tænk er ledende i Danmark når det gjelder testing av produkter. Dette er en uavhengig organisasjon som jobber for å fremme et bærekraftig og sosialt ansvarlig forbruk.

I august 2017 oppdaterte Tænk testen av brusmaskiner. Testen inkluderer 9 forskjellige maskiner. Maskinene har blitt bedømt på flere viktige punkter. Det er blant annet utført tester på hvor mye dansk vann du kan få ut av en patron.

Kvaliteten på det danske vannet er også testet. Dette gjelder både umiddelbart etter produksjon og etter 24 timer i kjøleskapet. Andre ting som støynivå og brukervennlighet er også vurdert. Du kan lese hele testen her hvis du er abonnent.

Råd og Rön

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön minner på mange måter om danske Tænk. Deres viktigste oppgave er å hjelpe forbrukere på vei til å spare tid og penger.

Siden 2017 har nettstedet gjennomført en test av 9 forskjellige brusmaskiner. Ekspertene har blant annet sammenlignet dem på grunnlag av kvalitet og evnen til å beholde kullsyren. Du kan lese deres sodastream-test her .

Trustedreviews.com

Trusted Reviews er et britisk nettsted med så mange som 9 millioner månedlige lesere. Her kan du lese uavhengige og ærlige anmeldelser av forskjellige teknologiske produkter. I 2019 har nettstedet testet Sodastreams.

Her har vi sett på både pris, design og brukervennlighet. Du kan lese deres sodastream-test her gratis.

 TV2.no

TV2 er Norges største kommersielle TV-kanal. På nettstedet blir aktuelle nyheter og info om ulike programmer delt.

Imidlertid kan du ofte også finne mange nyttige forbruker ting. Dette inkluderer testing av produkter. I 2017 testet TV2.no fem forskjellige brusmaskiner. Stjerner har blitt tildelt basert på smak, kvalitet og design. Du kan lese deres sodastream-test her .

Aftonbladet.se

Aftonbladet er en svensk tabloidavis som ble grunnlagt i 1830. Med rundt 1 425 000 daglige lesere er den Skandinavias største avis. På nettsiden deres publiserer avisen tidvis forbrukertester.

Her har de blant annet testet brusmaskiner. Totalt seks modeller er testet i forskjellige prisklasser. Betalende abonnenter kan lese hele testen av sin sodastream-test her .

Årets produkt UK

Årets produsent er Storbritannias største forbrukerundersøkelse. Her stemmer over 10 000 forbrukere hvert år på favorittproduktene sine. Derfra blir vinnere valgt i forskjellige kategorier. I 2017 vant en modell fra Sodastream æresprisen i kategorien Drinks Systems. Du kan lese mer om sodastream-testprisen deres her .

Red Dot Design Award

Red Dot Design Award er en internasjonal konkurranse for produktdesign. Her konkurrerer noen av verdens ledende selskaper om å bli de beste. I 2017 gikk den prestisjetunge prisen i en av kategoriene til Sodastream. Du kan lese mer om prisen her .

Smartson.se

Smartson er et online forum som handler om å teste produkter. Dermed unngår forbrukerne å falle i dumme feller. Forbrukerne kan til og med bli testpiloter selv og gi sine anbefalinger. Nettstedet har også testet brusmaskiner. Totalt 7 modeller er testet. De har blitt bedømt på grunn av sikkerhet, utseende og kvalitet. Du kan lese hele sodastream-testen deres her .

Skriv en kommentar

4 × 1 =