Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Kjøkkenutstyr

Stekepanne test – De 3 beste stekepannene

Stekepanne

Med denne stekepanne-testartikkelen ser vi nærmere på de beste modellene vi har funnet. Når du går inn på kjøkkenet må utstyret være i orden. Et av de mest uunnværlige redskapene er uten tvil en god stekepanne. Du trenger den for å steke saftige biffer, lage eggerøre til frokost og steke sprø grønnsaker.

Men hvilken stekepanne skal du velge om du vil ha den beste kvaliteten for pengene?

Svaret på det finner du i denne artikkelen. Vi guider deg til tre gode tilbud på stekepanner, som alle er testvinnere i anerkjente danske og utenlandske tester.

🍳 # 1 av 3 – Fiskars All Steel stekepanne 28 cm

 • ✅ Toppscorer i Forbrukerrådet Tænk
 • ✅ Testvinner på Gastromand.dk

Fiskars All Steel stekepanne 28 cm

Denne stekepannen fra Fiskars kan med god grunn kalle seg testvinner. Her får du mye kvalitet for pengene. Gryten er laget av rustfritt stål, noe som gjør den ekstremt holdbar. Samtidig er den enkel å vedlikeholde og kan til og med puttes i oppvaskmaskinen. Det spesielle Ceratec-belegget sørger for at maten ikke brenner fast. Samtidig får du en jevn tilberedning og en fin stekeskorpe. Du kan til og med få pannen i ovnen på opptil 240 grader.

💡 Spesifikasjoner:

 • 🔺 Kapasitet: 2,5 liter
 • 🔺 Materiale: Rustfritt stål
 • 🔺 Diameter: 28 cm
 • 🔺 Jobber med induksjon
 • 🔺 Tåler vask i oppvaskmaskin

🍳 # 2 av 3: Skeppshult Professional stekepanne 28 cm

 • ✅ Toppscorer i svenske Aftonbladet
 • ✅ Mange gode brukeranmeldelser

Skeppshult Professional stekepanne 28 cm

Med denne pannen av støpejern fra Skeppshult får du en panne som bare blir bedre med alderen. Materialet er så slitesterkt at det faktisk ikke kan slites ut. Gryten kan brukes på alle varmekilder og har en smart non-stick-funksjon. På denne måten unngår du at maten brenner seg. Hver panne fra Skeppshult er unik, siden alle panner justeres for hånd etter produksjon på fabrikken i Sverige. Du får til og med 25 års garanti på selve støpejernet.

💡 Spesifikasjoner:

 • 🔺 Garanti: 25 år
 • 🔺 Materiale: Støpejern
 • 🔺 Diameter: 28 cm
 • 🔺 Jobber med induksjon
 • 🔺 Non-stick

🍳 # 3 av 3: Scanpan CTX stekepanne 28 cm

 • ✅ Toppscorer i Forbrukerrådet Tænk
 • ✅ Best i test på Swedish Council og Rön

Scanpan CTX stekepanne 28 cm

Scanpan er kjent for å produsere kjøkkenutstyr av høy kvalitet. Dette gjelder også stekepannen her på 28 cm. Stekepannen er laget av rustfritt stål, noe som gjør den utrolig slitesterk og holdbar. Den har et keramisk belegg, som gir en non-stick funksjon. Gryten kan brukes på alle varmekilder, som også inkluderer induksjon. Det er til og med lett å vedlikeholde, da det tåler å komme i oppvaskmaskinen.

💡 Spesifikasjoner:

 • 🔺 Materiale: Keramikk
 • 🔺 Diameter: 28 cm
 • 🔺 Jobber med induksjon
 • 🔺 Non-stick
 • 🔺 Tåler vask i oppvaskmaskin

Hvordan velger du riktig stekepanne?

test af stekepanne

Er du opptatt av matlaging? Da er det viktig å ha riktig utstyr på kjøkkenet. Det er ikke nok å ha de beste ingrediensene når det gjelder å trylle frem delikatesser. Utstyret må også være på topp. Derfor bør du investere i en skikkelig stekepanne. Men hvordan velger du riktig variant? Den elektroniske kjøkkenutstyrsforhandleren KitchenTime har svaret. Du kan lese mer om dette i delen nedenfor. Her guider vi deg til faktorene du må være oppmerksom på når du sammenligner de forskjellige modellene.

Bunntykkelse

Når du leter etter en god stekepanne, bør du holde øye med tykkelsen på bunnen av pannene. Det er av stor betydning for kvaliteten på stekingen. Jo tykkere bunnen, jo lenger tid tar det å varme opp pannen. På den annen side gir tykk bunn bedre stabilitet og bedre varmefordeling. Så du får en jevnere og tryggere matlaging. Samtidig reduserer du risikoen for matforbrenning når bunnen er tykk.

Størrelsen

Du må bestemme hvor stor stekepanne du trenger. Stekepannene måles alltid øverst fra kant til kant, slik at du får en diametermåling. Standardstørrelsen er 28 cm i diameter, som er en passende størrelse i de fleste husholdninger. Du kan imidlertid også få både mindre og større modeller. Her må du selvfølgelig tenke på hvor store porsjoner mat du ofte tilbereder.

Materialer

Stekepanner er laget av mange forskjellige materialer, og det er fordeler og ulemper med dem alle. Nedenfor guider vi deg til de mest vanlige typene. Dette gjelder støpejern, rustfritt stål, kobber, aluminium og karbonstål.

Støpejern

Hvis du vil ha en solid og ekstremt holdbar stekepanne, bør du velge en som er laget av støpejern. Her får du en panne som tåler veldig høye temperaturer og som holder seg varm lenge. Samtidig oppnår du en stabil og veldig jevn fordeling av varmen. Derfor er denne typen panner bra for steking av en god biff, fet fisk eller rotgrønnsaker, som godt kan ha en sprø stekeskorpe. Det spesielle med støpejernspanner er at de naturlig beriker maten din med jern. Gryten kan brukes på alle varmekilder, og du kan bruke alle typer redskaper til det. Bare rengjør pannen med varmt vann og oppvaskbørste.

Rustfritt stål

Panner laget av rustfritt stål er populære i mange kjøkken. De er utrolig praktiske og effektive. Pannen varmes raskt opp og fordeler den jevnt under steking. Du kan bruke pannen, enten du har induksjon eller en vanlig komfyr. Du kan til og med få pannen i ovnen. Gryten er enkel å rengjøre for hånd med såpe og vann eller til og med i oppvaskmaskinen.

Kobber

Kobber er et av metallene som leder varmen best. Derfor er det åpenbart å bruke til stekepanner. Foruten å være effektiv, er det også utrolig hyggelig å ha stående foran kjøkkenet. Når du bruker en kobberpanne, forsvinner ikke varmen raskt. Den fordeles også jevnt slik at du får god matlaging av alt fra fisk til grønnsaker og kjøtt. Kobber er ikke magnetisk. Derfor er det ikke egnet for induksjon. Imidlertid er mange kobberpanner utstyrt med en bunnplate i rustfritt stål, slik at du kan bruke dem på alle varmekilder. Pannene kan bli misfarget over tid. Imidlertid kan de poleres fine igjen med litt polering og knokefett.

Aluminium

Foretrekker du å lage maten med lite fett? Da er en aluminiumspanne et opplagt valg. Panner i aluminium har et non-stick belegg, og derfor trenger du ikke bruke mye fett. Dette gjør pannen god til steking av magert kjøtt, fisk eller eggretter. Denne typen panne varmes raskt opp og er spesielt god til matlaging ved lave temperaturer. Etter bruk er det utrolig enkelt å rengjøre med såpe og vann.

Karbonstål

En karbonstålpanne kan på mange måter sammenlignes med en støpejernspanne. Det blir også bare bedre jo mer det brukes. De har det beste med å få en god patinering før de når sitt fulle potensiale. Derfor er det også en veldig langvarig panne. Pannen er spesielt god til steking av kjøtt og fisk, da de gir en fin stekeflate og karamellisering. Pannen skal helst bare rengjøres med varmt vann og en børste.

ℹ️ Hvordan har vi valgt våre 3 beste stekepanne tester?

Denne artikkelen er basert på en grundig gjennomgang av mange tester fra inn- og utland. Vi i Forbrukerinfo har ikke prøvd ut de forskjellige stekepannene selv. Vi har basert våre anbefalinger på resultater fra troverdige kilders erfaringer med produktene. Nedenfor kan du lese mer om de forskjellige kildene og deres arbeid med de forskjellige testene.

Forbrukerrådet Tænk- Stekepannetest

Forbrukerrådet Tænk er en uavhengig organisasjon i Danmark. Organisasjonen jobber for å gjøre det danske markedet gjennomsiktig for forbrukerne. Dette sikres spesielt gjennom grundige tester av forskjellige produkter. Her kan du være sikker på å få en objektiv evaluering av datidens produkter. Dette gjelder også stekepanner. Så langt er 16 panner nøye sjekket i sømmene. Produktene blir vurdert etter en rekke kriterier. Dette gjelder for eksempel varmefordeling, holdbarhet og evnen til ikke å la maten brenne på. Du kan se stekepannen deres her . Det krever imidlertid et betalt abonnement for å få tilgang til hele testen.

Råd og funn – Stekepannetest

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön minner på mange måter om danske Tænk. Deres viktigste oppgave er å hjelpe forbrukere på vei til å spare tid og penger. Nettstedet har også testet stekepanner i mange forskjellige prisklasser. Totalt 14 modeller er rangert. Produktene er blant annet testet og evaluert ut fra hvor enkle de er å håndtere og hvor holdbare de er. Du kan lese hele stekepannen deres her .

Gastromand- Stekepanne test

Gastromand er et dansk nettforum for alle med lidenskap for matlaging. Det er en gruppe gutter som står bak. Det er heller ingen tvil om at de retter seg mot det mannlige publikummet. På Gastromand kan alle være med. Her deles oppskrifter, gode tips, nyheter og restaurant- og produktanmeldelser. Felles for alt de deler er at det alltid foregår med glimt i øyet. Gastromand har blant annet testet stekepannen Fiskars All Steel. Du kan lese mer om stekepannen deres her . Her har de sett på alt fra utformingen av pannen til kvaliteten og muligheten for rengjøring.

Aftonbladet – Stekepannetest

Aftonbladet er en svensk tabloidavis som har gitt nyheter siden 1830. Med opptil 1 425 000 daglige lesere er dette Skandinavias største avis. Avisen tester ofte også forbruksvarer. De har derfor også testet en rekke stekepanner fra populære merker. Totalt 13 panner er testet, som du kan se her . Hvis du vil lese hele testen, krever det at du oppretter et medlemskap med Aftonbladet.

Skriv en kommentar

twelve + seventeen =