Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Webhotell

Webhotell

Skal du markedsføre merkevaren din, opprette en blogg eller starte en nettbutikk, skal du opprette et domene som du senere kan lage en hjemmeside på. Hvis du ikke har stor teknisk erfaring, er det lurt å velge et webhotell til å stå for hosting av din hjemmeside.

Men markedet for webhotell kan være forvirrende og lite oversiktlig, da det er mange å velge mellom. Derfor gir vi deg en samlet oversikt over dine muligheter for webhoteller og en sammenligning av priser for de forskjellige tjenestene, sånn at du kan ta et kvalifisert valg av vert for din hjemmeside, tilpasset nettopp dine behov.

 1. ✅ com
 2. ✅ com
 3. ✅ com
 4. ✅ no
 5. ✅ SiteGround
 6. ✅ Domeneshop
 7. ✅ Uniweb
 8. ✅ Webhuset
 9. ✅ Syse
 10. ✅ no
 11. ✅ ISP huset

🏆 Hva er et webhotell?

For mange er et webhotell kanskje noe helt uforståelig, men grunnleggende er det faktisk ikke så komplisert. Det dreier seg bare om det fysiske stedet hvor innholdet ditt er plassert. Ved å velge webhosting får du hjemmesiden din plassert på serveren til et annet firma.

Dermed slipper du å bekymre deg for vedlikeholdelse og kan trygt stole på at din profesjonelle webhost står for sikker oppbevaring av all data, og tar seg av eventuelle problemer med serveren.

Du kan dermed dedikere deg fullt ut til å lage din drømmehjemmeside, og la andre ta seg av alle de tekniske vanskelighetene. Vanskeligheter som ellers kan være en stor del av det å selv stå for å hoste sin hjemmeside på egne servere.

Stor forskjell på pris og kvalitet

Det er mange ting du skal vurdere når du skal velge ditt webhotell. For mange vil prisen være avgjørende, men man kan alltid være oppmerksom på at det er stor forskjell på kvaliteten og kapasiteten til de forskjellige selskapene. Man risikerer derfor å ikke få en god nok løsning dersom man velger en løsning som er for billig. Men vi må nevne at det også finnes mange billige løsninger som kan leve opp til kravene for et godt webhotell.

I oversikten kan du se prisen for et webhotell de forskjellige stedene, sånn at du enkelt kan sammenligne de med hverandre. Prisen er satt pr. måned, men man skal være oppmerksom på at webhoteller kan heve prisen etter det første året. De fleste steder vil du også skulle betale et startgebyr, og også på dette punktet kan prisen svinge mye.

‎⭐ B‎illig webhotell vs. pro webhotell

Men hva er fordelene ved å velge et profesjonelt og litt dyrere webhotell som lett kan koste over 100 kroner i måneden, istedenfor de billigere løsningene som kan koste under 30 kroner pr. måned?

Forskjellen sees spesielt når det kommer til hvor mye lagringsplass man får med, hvor mange domener man kan hoste på same webhotell, trafikkbegrensninger, opplastningshastigheter og muligheten til å få god support og backup hvis noe går galt. Man skal altså gjøre seg opp hva ens behov er før man tar et valg.

En mindre nettbutikk kan fint klare seg med et billigere webhotell som for eksempel proisp.no. Hvis du har behov for enda mindre kan du også velge en av de mest populære løsningene for webhotell som One.com.

Hvis du derimot har en større hjemmeside eller har bruk for et webhotell til flere forskjellige hjemmesider, så kan det være en god ide å bruke litt mer penger på å få et webhotell som passer til innholdet ditt. Derfor er det lurt å benytte seg av vår sammenligning til å danne seg et overblikk over hvor du får mest for pengene.

📉 Domeneregistrering og webhotell samme sted

Når du skal kjøpe deg et domenenavn og på forhånd vet at du har tenkt å opprette en hjemmeside til det, er det uten tvil lettest å kjøpe domenet sammen med webhotell. Dette er en mulighet som samtlige webhoteller tilbyr.

Først og fremst gjør det prosessen lettere og raskere at det kun er et sted du skal registrere deg og betale. Dessuten er prisene for domeneregistrering ofte billigere via webhotellene enn via andre selskaper på området. Noen steder som f.eks. One får du gratis domeneregistrering med i pakken til kun få kroner i måneden – til gjengjeld må du nøyes med få GB som serverplass.

E-post på eget domene

Ønsker du en e-post på ditt helt eget unike domene er det heller ikke noe problem. Samtlige webhoteller tilbyr nemlig også mail på eget domene som en del av deres pakke. Fordelen med det er at du får en permanent mailadresse som er fri for reklamer, spam og virus, og som følger deg uansett om du bytter internettleverandør.

Det er dessuten den mest optimale måten å promotere ditt firmanavn og merkevare på. På webhoteller som one.com kan du dessuten få så mange e-postadresser som du vil på ditt eget domene, sånn at alle dine medarbeidere for eksempel kan få deres egen unike og permanente mailkonto.

Uansett om du står ovenfor å skulle opprette din første hjemmeside, eller om du har mer erfaring på området, så kan du spare tid og finne det mest optimale webhotellet, ved å benytte vår side. Siden bygger på research av de ulike webhotellene leverandørenes priser, funksjoner og kapasitet.

Det er avgjørende for din hjemmesides suksess at du velger det helt rette «hjemmet». Ta en kikk her på siden, og bli bedre forberedt på ditt valg av webhotell og webhosting som passer til nettopp dine behov, budsjett og ønsker.