Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Tv pakker

TV-pakker

Det finnes mange forskjellige TV-pakker å velge mellom. Derfor kan det være vanskelig for den enkelte seer å vurdere hvor stor pakke man egentlig har bruk for, og hvor man får mest for pengene sånn at det å se på TV ikke blir en unødvendig stor utgift i budsjettet.

Derfor har vi laget en sammenligning som hjelper deg å ta det rette og billigste valget av TV-pakke og TV-leverandør. Vi har utvalg noen favorittpakker hos de forskjellige leverandørene.

  1. Allente –  ingen ventetid og ingen installasjon
  2. Rikspakken – rikstv
  3. Telia
  4. Telenor
  5. Altibox tv
  6. Viasat
  7. Canaldigital

Hvordan velger jeg den billigste tv-pakken?

Nyter du å samle hele familien i sofaen på fredagskvelden og slå på gullrekka på TV? Setter du pris på å kunne se nyhetene, sånn at du kan følge med på dagens begivenheter? Skal barna kunne se tegnefilm og barne-TV når det passer dem? Da er det vanskelig å ikke skulle ha en TV-pakke.

For mange er TV en uunnværlig luksus i hjemmet, men mange nordmenn betaler for mye for en TV-pakke som de faktisk ikke utnytter eller har behov for. For hvorfor betale for hundrevis av kanaler hvis man kun skifter mellom de første 20? Når du skal velge en TV-pakke er det å se på ditt reelle forbruk og behov det første du skal gjøre. Hvilke kanaler ser du, og hvor får du de billigst? Dette kan virke litt uoversiktlig da sammensetningen av kanaler er vidt forskjellig fra leverandør til leverandør.

Men med vår side kan du enkelt få et overblikk over dem alle sånn at du kan sammenligne utvalget av kanaler og deres priser. Hvis du har behov for mange kanaler vil prisen automatisk bli høyere enn hvis du nøyes med en mindre pakke. Derfor er det en god ide å undersøke markedet grundig før du tar et valg, og med vår guide blir det ikke enklere noe annet sted.

Hva er de populære TV-abonnementene?

Det kan som sagt være en utfordring å navigere blant de mange leverandørene av TV-pakker. Det er noen leverandører som har større markedsandel på det norske markedet, og som er seernes foretrukne. Dette gjelder:

 • ✅ Rikstv: Mange nordmenn bruker denne
 • ✅ Telenor: Skiller seg ut ved at gi kundene stor valgfrihet i sammensetningen av TV-kanaler
 • ✅ Telia: Tilbyr ekstra fordeler til kundene som eksempelvis adgang til film og spole/pause-funksjon
 • ✅ Altibox: Tilbyr et mer begrenset utvalg av kanaler til en billig pris

TV-pakkenes sammensetning er vidt forskjellige hos samtlige leverandører. Hos noen kan man velge mellom tre faste pakker i forskjellige størrelser. Dette gjelder for eksempel Altibox, Telia og Nextgentel. Hos andre er det større frihet til å selv sette sammen pakken sin og kjøpe til enkelte kanaler. Utvalget av kanaler varierer også markant, og det er derfor verdt å se nærmere på hvor ens favorittkanaler tilbys billigst. NRKs kanaler følger som utgangspunkt alltid med da de er lisensbetalte, så de får du med uansett hvilken TV-leverandør du velger.

Skal jeg velge TV-pakke og bredbånd samme sted?

Flere leverandører av TV-pakker tilbyr også bredbånd til deres kunder. For noen kan det derfor gi god mening å samle bredbåndsforbindelse og TV-abonnement til samme sted. Det kan bety at du kan du kan få en god og billigere pris, da mange leverandører gir gode tilbud på kjøp av TV og bredbånd samlet. I tillegg er det også generelt lettere å ha oversikt som kunde hvis man kun trenger å henvende seg til en leverandør når det skal betales regninger eller hvis man har problemer.

Men det kan også være noen ulemper med dette, da man for eksempel noen steder ikke kan si opp TV-pakken uten å også si opp bredbåndet og omvendt. Samtidig er TV-signalet ditt også avhengig av bredbåndsforbindelsen din, og hvis den svikter så går det utover din TV-opplevelse. Når man er på utkikk etter en ny TV-pakke skal man også være oppmerksom på at noen av leverandørene slett ikke kan tilby en TV-pakke hos dem med mindre du også oppretter et abonnement på bredbånd. Dette gjelder for eksempel Nextgentel. Hos mange andre leverandører som for eksempel Altibox og Telia er det gode muligheter for bare å kjøpe et TV-abonnement alene.

Fotball øl TV

Hva skal jeg være oppmerksom på før valget av TV-pakke?

I tillegg til at du skal vurdere hvor mange kanaler du har behov for, og hva som er den rette kanalsammensetningen for deg, skal du naturligvis også ha et budsjett. Her er det viktig å poengtere at det kan komme ekstra utgifter på TV-pakken din som man ikke ser med det samme. Veldig mange leverandører krever for eksempel et opprettelsesgebyr fra kundene sine når de oppretter TV-abonnement. Dermed kan din TV-pakke plutselig ende med å bli litt dyrere enn du hadde regnet med.

Ved å benytte deg av vår oversikt slipper du å havne i disse ubehagelige overraskelsene når regningen for TV-pakken din kommer. Vi opplyser nemlig også om hvilke av leverandørene som har et opprettelsesgebyr, og hva det koster. Du skal også vurdere hvor mange personer som skal bruke TV-pakken i husstanden din. Hvis den skal tilknyttes TV-er i flere rom kan det nemlig også bli en ekstra uforutsett utgift. Til sist skal du undersøke hvilke leverandører som dekker ditt område. Det er nemlig ikke sikkert at du kan få for eksempel en TV-pakke fra Telia der du bor.

Hvilket signal skal jeg velge til min TV-pakke?

Hvis man ikke har så mye forstand på teknikk, kan det være vanskelig å finne ut av hvordan man skal velge å motta sine TV-kanaler. Når det gjelder signal kan du nemlig både velge mellom kabel, antenne, parabol og bredbåndsforbindelse. Signal kan ha stor betydning for dine valgmuligheter blant TV-leverandørene. En TV-pakke med antenne begrenser eksempelvis dine muligheter betydelig. Parabol-TV kan være en fordel hvis du ønsker å se kanaler fra hele verden. Her er Viasat og Canal Digital gode valg da de har de mest fordelaktige TV-pakkene for parabol-TV.

Kabel TV er et populært valg da det gir større stabilitet enn både antenne og parabol-TV. Telia og Altibox er de største leverandørene av kabel TV i Norge. Men det er ikke alle nordmenn som har mulighet til å installere kabel TV der man bor, hvis kabelen ikke dekker ens område. Sist men ikke minst har vi det nyeste alternativet – nemlig TV via bredbåndsforbindelse. Med bredbånds-TV ser du tv over internettforbindelsen din, og det krever som oftest en digital boks som følger med i opprettelsen. Du skal derfor vurdere hva det er mulighet for der du bor, og hvilket signal som passer best til dine behov.

Skal jeg velge streaming istedenfor TV pakker

NetflixNår det gjelder TV er det i dag vanskelig å komme utenom de tradisjonelle leverandørenes store konkurrenter – nemlig strømmetjenestene. Disse er blitt veldig populære blant nordmenn i løpet av de siste årene. Mange velger å kutte ned på deres TV-pakker, og kjøper medlemskap hos en strømmetjeneste som Viaplay, Netflix og HBO istedenfor.

Noen velger å droppe TV-pakker helt, og kjører utelukkende med streaming, hvor man har et hav av film og serier til rådighet når det passer en best. Men hvordan vurderer man om man skal gå for en TV-pakke eller en strømmetjeneste? Eller kanskje man har behov for begge deler?

Her skal du vurdere om du virkelig har bruk for å kunne se tradisjonell lineær TV, eller om du kan nøyes med strømmetjenestenes utvalg som ikke tilbyr de tradisjonelle kanalene, men som til gjengjeld er billige og kan brukes på mange forskjellige plattformer så lenge man har en internettforbindelse.

Finn den beste og billigste TV-løsningen i dag

Uansett om du er avhengig av å ha et bredt utvalg av kanaler til rådighet eller om du er typen som kun har bruk for en liten håndfull, så finner du den rette TV-pakken for deg i oversikten vår. Her finner du alltid oppdaterte priser, relevant informasjon og tilbud på samtlige norske TV-leverandører, sånn at du kan ta et kvalifisert valg uansett hva TV-behovet ditt er.