Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Kjøkkenutstyr

Tefal Actifry test – De 4 beste på markedet

Tefal Actifry

I denne artikkelen gjennomgår vi noen av de beste Actifry på markedet fra spesielt Tefal, som har prestert bra i forskjellige tester.

Hvem elsker ikke den sprø og knasende følelsen av å spise frityrstekte pommes frites eller vårruller? Det er likevel ingen hemmelighet at det ikke er spesielt sunt. Heldigvis kan du fortsatt frityrsteke mat selv om du ønsker å være sunn. Du må bare ha fingrene i en Actifry.

Denne Tefal Actifry testsamlingen inneholder:

 1. Tefal FZ7100 Actifry
 2. Tefal Actifry 2in1
 3. Philips HD9240 / 90 Airfryer (valgfritt)
 4. Delonghi Multifry FH1396 (valgfritt)

1. Tefal FZ7100 Actifry

 • ✅Anbefalt av British Daily Mail
 • ✅Toppscorer blant brukere på amazon.com

Tefal FZ7100 Actifry

Vil du lage hjemmelagde, sprø pommes frites? Da kan du faktisk gjøre det på en sunn måte med denne modellen fra Tefal. Dette er fordi den kun trenger en minimal mengde olje til bruk.

Selv om du ikke bruker mye olje, risikerer du ikke at maten setter seg fast. Bunnen har et smart non-stick belegg. Den har plass til 1000 gram, noe som passer for de fleste husholdninger.

Tilgjengelig her

Spesifikasjoner:

 •  Farge: Hvit
 •  Praktisk oppskriftsbok inkludert
 •  Kapasitet: 1000 gram
 •  Non-stick belegg
 •  Timer-funksjon: Ja

2. Tefal Actifry 2in1

 • ✅Pommes frites med et fettinnhold på mindre enn 3%
 • ✅Mange gode brukeranmeldelser

Tefal Actifry 2in1

Med denne modellen fra Tefal får du en multifunksjonell actifryer. Den kan tilberede flere retter samtidig, slik at du raskt kan få et fullkommen måltid på bordet. Dette skyldes den medfølgende skuffen.

Det sørger for at du kan skille matlaging hvis du for eksempel både skal lage kylling og grønnsaker. Det har aldri vært enklere å lage sunn mat, ettersom bare en skje olje må brukes. Tefal Actifry 2in1 er også ideell for den store familien, da den kan romme så mye som 1500 gram mat om gangen.

Tilgjengelig her

Spesifikasjoner:

 •  Farge svart
 •  Effekt: 1400 watt
 •  Kapasitet: 1500 gram
 •  Antall programmer: 4
 •  Timer-funksjon: Ja

Gode ​​alternativer

Nå har vi gjennomgått de beste actifryere fra populære Tefal. Imidlertid er det ikke bare Tefal som lager smarte kjøkkenapparater. Det er også mange andre gode modeller på markedet, som også har gjort det bra i tester. Du kan lese mer om dem her:

3. Philips HD9240 / 90 Airfryer

 • ✅Best i test på Forbrukerrådet Tænk
 • ✅4,5 av 5 stjerner på Whiteaway

Philips HD9240:90 Airfryer

Med denne airfryeren fra Philips blir daglig matlaging lett som en lek.

Selv om du fyller maskinen helt med de 1000 gram den kan holde, kan den lynraske tilberede maten. Og så har den til og med en praktisk sensor, som indikerer når for eksempel pommes frites er klare. Sist men ikke minst er det miljøvennlig ettersom den har et lavt energiforbruk.

Tilgjengelig her

Spesifikasjoner:

 •  Farge svart
 •  Effekt: 2100 watt
 •  Kapasitet: 1000 gram
 •  Vekt: 7 kg
 •  Timer-funksjon: Ja

Delonghi Multifry FH1396

 • ✅Anbefalt av Trustedreviews.com
 • ✅Mange gode brukeranmeldelser

Delonghi Multifry FH1396

Med denne modellen fra Delonghi får du en kraftig frityrgryte som er utrolig enkel å bruke. Du trenger ikke bekymre deg for å få for mye fett i maten. Maskinen krever nesten ingen olje.

Den kan romme opptil 1700 gram mat om gangen og kan settes på så mange som 8 forskjellige programmer. Det gir deg et hav av muligheter for spennende matlaging. Den har også en smart digital skjerm, slik at du kan følge med på matlagingen.

Tilgjengelig her

Spesifikasjoner:

 •  Farge: Hvit
 •  Effekt: 1400 watt
 •  Kapasitet: 1700 gram
 •  Antall programmer: 8 kg
 •  Timer-funksjon: Ja

Hvordan fungerer en airfryer?

Det trenger ikke lenger være syndig å frityrsteke maten. I dag finner du et sunnere alternativ til den fettete formen for matlaging. Det var Tefal som først introduserte det revolusjonerende utstyret på kjøkkenet.

Det skjedde i 2007 og fikk raskt fotfeste i millioner av husstander over hele verden. Men hvordan fungerer det egentlig da? Og hvordan kan fettinnholdet holdes så lavt?

Air Fryers er en type bordovn som steker med en veldig beskjeden mengde olje. Her sirkulerer det i stedet varm luft som steker maten ved hjelp av automatisk omrøring.

Ofte er det nok å bare legge til en skje olje for å oppnå et innbydende resultat. Så du kan drastisk redusere det daglige fettinntaket ditt ved å bytte til en airfryer i stedet for frityrkokeren.

For eksempel, når du lager pommes frites, kan du redusere fettinnholdet til 3% ved å bruke en Air Fryer. Til sammenligning er fettinnholdet på litt over 14% når du bruker frityrkokeren. Så det gjør en stor forskjell i ditt daglige kaloriinntak.

Airfryer eller frityrgryte?

Airfryer eller frityrgryte

Det er ingen tvil om at Air Fryers er et sunnere valg. Spørsmålet er imidlertid om kvaliteten på det ferdige resultatet er like god? Forbrukerrådet Tænk har undersøkt dette nærmere.

Testen deres viser at bare en av de testede airfryerne kan lage like gode pommes frites som frityrgrytene i testen. Så du kan hoppe over den store mengden olje og fortsatt få sprø pommes frites. Det er imidlertid langt fra alle modeller som kan levere på ønsket nivå.

Generelt er det mange fordeler med Air Fryers, foruten å være sunnere enn frityrkokere. Først og fremst er de tryggere å bruke. Dette er fordi du ikke bruker mye varm olje, som kan ta fyr ved overoppheting.

I tillegg er rengjøring også enklere med en Air Fryer. Det blir ikke så fettete som en frityrkoker. Samtidig blir du også kvitt den særegne og irriterende lukten som vanlige frityrgryter gir fra seg.

Økonomisk er det både fordeler og ulemper med en airfryer. Det er uten tvil dyrere å anskaffe en airfryer enn en vanlig frityrkoker. Du kan enkelt få en god frityrkoker til rundt 500 kroner. En god Air Fryer kan derimot lett koste godt over 1000 kr. Motsatt er Air Fryers billigere å betjene. Du trenger ikke kjøpe mange liter olje, som må skiftes regelmessig.

Tefal Actifry Test – Hvordan velge riktig actifryer

Det er flere ting du bør tenke på før du kjøper en airfryer. Siden introduksjonen i 2007 har det vært mange versjoner på markedet. Og ikke alle gir like mye for pengene.

Du bør generelt vurdere dine behov og budsjett før du velger en modell. Nedenfor kan du lære mer om noen av de viktigste faktorene.

Stor eller liten

Har du liten plass på kjøkkenet ditt? Da er du lurt å velge en liten modell som du enkelt kan få plass i skapet eller skuffen. De færreste vil ha en frityrgryte stående foran hele tiden, og derfor må du sørge for at du har nok plass.

Heldigvis er de tilgjengelige i mange forskjellige størrelser. Det er ikke bare viktig å tenke på størrelsen når det gjelder å få plass. Du må også tenke på hvor mye mat du kan lage om gangen.

Hvis du har en stor familie på 4 personer eller mer, bør du velge en modell som kan holde rundt 1000-1500 gram. De minste modellene på markedet har bare plass til omtrent 800 gram, noe som er nok for 3-4 personer.

2-i-1 eller ikke

Hvis matlaging skal være ekstra enkelt, er det hyggelig å kunne lage et helt måltid i frityrkokeren samtidig. Derfor kan det være en fordel å velge en såkalt 2-i-1-modell.

Her sørger et ekstra brett for at du kan koke både poteter og biffer, uten å blande ingrediensene sammen. Du sparer verdifull tid hvis du går etter denne funksjonen. Det vil imidlertid også bety at prisen blir betydelig høyere.

Tilleggsfunksjoner

Det er veldig forskjellig hvor mange funksjoner de ulike modellene har. Her må du bestemme deg hvor mye du faktisk trenger. Det er nesten et must å velge en modell med timerfunksjon.

Da slipper du å selv måtte holde øye med den. Du kan bare stille inn hvor lenge maten skal tilberedes. Vanligvis vil du kunne holde styr på hvor mye tid som er igjen på en digital skjerm.

En annen praktisk funksjon er temperaturkontroll. Her vil du kunne kontrollere hvor høy temperatur maten skal tilberedes ved. Typisk er rekkevidden mellom 80-200 grader.

Noen modeller har til og med en grillfunksjon. Det er spesielt smart hvis du planlegger å lage mye kjøtt i det, ettersom resultatet blir bedre enn bare varm luft.

Dette kan du lage i en tefal actifry

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre i en actifry. Vanligvis følger en oppskriftsbok med på kjøpet av produktet. Men hvis du trenger litt ekstra inspirasjon, kan du følge med her.

Pommes frites i en tefal actifry

Den åpenbare å bruke en actifryer til er uten tvil pommes frites. Det er alltid en hit hos både barn og voksne. Hvis menyen er biff bearnaise, kan du raskt kutte poteter i tynne strimler og hive dem i airfryeren. På kort tid får du sprø og deilige fritters.

Prøv også å lage pommes frites av søtpoteter eller andre grønnsaker som gulrøtter eller grønne bønner.

Gryterett i en tefal actifry

Er det noe bedre enn en varm og deilig gryterett på en kald vinterdag? Med en actifryer blir det enkelt. Du kan tilberede hele gryteretter fra bunnen av bare ved bruk av det smarte apparatet.

Dette lar deg raskt og enkelt hive sammen en runde chili con carne eller krydret karri.

Bake i en tefal actifry

Skal du bake en deilig sjokoladekake eller luftige boller til den kommende barnebursdagen? Da kan du faktisk bruke din actifryer også. Den sirkulerende varme luften gir alltid et deilig resultat.

Kjøtt i en tefal actifry

Mange av oss setter pris på en mør biff eller et stykke saftig kylling til middag. Du kan enkelt og raskt lage favorittkjøttet ditt i din airfryer. Du krydrer bare kjøttet etter din personlige smak og legger det i maskinen. Du kan til og med lage tilbehøret samtidig.

Skriv en kommentar

14 − eight =