Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Kjøkkenutstyr

Moccamaster test: Ekspertenes 3 beste

moccamaster test

Denne artikkelen ser nærmere på resultatene fra Moccamaster-testen.

Å brygge en god kopp kaffe eller to er en fast del av mange nordmenns ritual om morgenen. Det er heller ikke noe bedre enn duften av de gylne dråpene som sprer seg i hjemmet. Plutselig blir det litt lettere å komme seg godt ut døra. En god kopp kaffe krever imidlertid også en god kaffemaskin, og på det punktet er Moccamasteren overlegen.

I denne artikkelen viser vi deg maskinene fra det populære merket, som du kan se nærmere på. Det er dog ikke alle som ønsker å bruke store summer på god kaffe i hverdagen. Derfor gir vi deg også et budsjettvennlig alternativ til Moccamaster. Dermed kan alle finne en løsning som samsvarer med budsjett og behov.

1. MOCCAMASTER KBG962 AO BLACK 

 • ✅ Testvinner hos svenske Testfakta
 • ✅ Testvinner hos Familie Journalen
 • ✅ Testvinner hos norske Dinside.no

MOCCAMASTER KBG962 AO BLACK 

Er det viktig med god kopp kaffe om morgenen?

Da blir du garantert fornøyd med maskinen fra Moccamaster. Den har et klassisk og tidløst design i ripebestandig aluminium. Samtidig er den ekstremt effektivt.

Faktisk kan den brygge så mange som 10 kopper kvalitetskaffe på bare 6 minutter. Den har også to varmeelementer. Dette gir deg både optimal varme for kaffen din under og etter brygging.

Spesifikasjoner

 • 🔺Vanntank: 1,25 liter
 • 🔺Effekt: 1520 watt
 • 🔺Dryppstopp: Ja
 • 🔺Antall varmelegemer: 2
 • 🔺Autosluk: Ja

2. MOCCAMASTER KANNE – KBGT 741 TERMO

 • ✅ Testvinner hos norske Tv2.no
 • ✅ Testvinner hos svenske Råd og Rön
 • ✅ Testvinner hos svenske Icakuriren

MOCCAMASTER KANNE – KBGT 741 TERMO

Med denne modellen får du det enkle og stilige designet som Moccamaster er så kjent for. Samtidig er kvaliteten og funksjonaliteten topp. Det spesielle med denne maskinen er at den brygger kaffen direkte ned i en termos.

Så du kan gå direkte fra brygging til elegant servering. Muggen kan holde 1,25 liter, noe som tilsvarer 10 kopper. Den har også innebygd temperaturbeskyttelse. Det sørger for at kaffen aldri overopphetes.

Spesifikasjoner

 • 🔺Vanntank: 1,25 liter
 • 🔺Effekt: 1450 watt
 • 🔺Dryppstopp: Ja
 • 🔺Kannemateriale: Stål
 • 🔺Autosluk: Ja

3. OBH LEGACY 2401 – Moccamaster alternativ 

 • ✅ Testvinner hos Tech-Test
 • ✅ Toppscorer hos Forbrugerrådet Tænk
 • ✅ Mange gode kundeanmeldelser

OBH LEGACY 2401

Hvis du ønsker å spare litt penger, er denne kaffetrakteren fra OBH et veldig fint alternativ. Her får du alle de samme fordelene og funksjonene som du kjenner fra mer avanserte maskiner. Først av alt har den to varmeovner.

Den ene sørger for å brygge deilig og varm kaffe. Den andre holder den ferdige kaffen varm så lenge du trenger. Den har også en automatisk slukke-funksjon. Det betyr ikke at du trenger å bekymre deg for å glemme å slå den av.

Spesifikasjoner

 • 🔺Vanntank: 1,25 liter
 • 🔺Effekt: 1550 watt
 • 🔺Dryppstopp: Ja
 • 🔺Antall varmelegemer: 2
 • 🔺Autosluk: Ja

📚 Historien bak: Hva er Moccamaster?

Det er vanskelig å unngå å snakke om Moccamaster når vi snakker kaffe av høy kvalitet. På mange måter er merkevaren selve symbolet på kvalitet. Når en Moccamaster flytter inn hjemme hos deg, kan du tillate deg å ha høye forventninger til produktet. Men hva er egentlig Moccamaster? Det kan du bli litt klokere på i de følgende avsnittene.

Moccamaster er uten tvil den mest populære i sitt felt. Moccamasteren har faktisk eksistert i over 50 år. Mannen bak suksessen er nederlandske Gerard-Clement Smit. I 1964 var han en fantasifull og entusiastisk 33 år gammel industridesigner. Det er derfor han grunnla selskapet Technivorm, som er selskapet bak Moccamaster.

Så tidlig som i 1965 så den første kaffekvernen dagens lys. Den gang ble kaffe primært solgt som hele bønner, og derfor var en kaffekvern et klokt produkt å sende ut til markedet. Kaffekvernen imponerte med sitt flotte design og gode funksjonalitet.

I 1969 introduserte selskapet sin første Moccamaster kaffemaskin. To år senere i 1971 kunne vi her i Norge endelig også dra nytte av de smarte og innovative kaffemaskinene. Det var her merket gjorde sitt inntog i Skandinavia.

I 1974 revolusjonerte Moccamaster for alvor designet. Det var her de gikk bort fra å produsere kaffemaskinene i plast. I stedet begynte de å fokusere på aluminium, som både var mer holdbart og ga et eksklusivt eksteriør.

Siden den gang har merkevaren stadig utviklet nye og smartere maskiner. Dermed presser Moccamaster stadig grensene for hva en kaffemaskin skal kunne. Spesielt i 1994 vakte de oppmerksomhet igjen. Her presenterte de en maskin med automatisk dryppstopp. I dag teller sortimentet et vell av imponerende kaffemaskiner. De leverer alle kaffebrygging av høyeste kvalitet. Selskapet er fortsatt basert i Nederland, hvor fabrikken ligger i byen Amerongen .

👍🏻Fordeler: Derfor bør du velge en Moccamaster

moccamaster kaffemaskin

Da Gerard-Clement Smit grunnla Moccamaster i sin tid , var målet å leve opp til filosofien «å produsere en trygg kaffemaskin som forbrukeren alltid kan stole på 100%». Og det mantraet selskapet i stor grad har levd opp til siden.

Her får du en maskin som utmerker seg i utallige poeng. I det følgende tar vi deg gjennom noen av de største fordelene med en Moccamaster .

Ingen brannfare

En av de store fordelene er at det er veldig trygt å ha stående på kjøkkenet. Moccamaster er ekstra brannsikker sammenlignet med andre maskiner. Dette er fordi bryggeelementet og varmeplaten er laget i to forskjellige deler.

I tillegg slår den seg også av automatisk når den ikke har vært i bruk på en stund. På denne måten trenger du aldri å bekymre deg for sikkerhet når du slår på maskinen for å brygge en god kopp kaffe.

Miljøvennlighet i forkant

I tillegg til sikkerhet, gjorde Gerard-Clement Smit også store anstrengelser for å produsere energieffektive maskiner med lang levetid. Dermed sikrer selskapet en meget miljøvennlig profil. Denne filosofien realiseres blant annet ved å bruke resirkulerbare og nedbrytbare materialer.

Så hvis du vil gjøre noe godt for planeten vår og samtidig spare litt på strømregningen, kan du kjøpe en Moccamaster med god samvittighet .

Håndlagde og sertifiserte kaffemaskiner

Når du brygger kaffe på en Moccamaster , kan du med sikkerhet vite at du har et spesialdesignet og unikt produkt. Alle kaffemaskinene er håndlaget på fabrikken i Nederland. Alt av montering gjøres for hånd.

Samtidig blir de også sjekket manuelt før de pakkes for hånd og forlater fabrikken. Et siste kvalitetsstempel er at alle Moccamasters- maskiner er godkjent av European Coffee Brewing Center. Dermed har du et bevis på at du får en maskin av høy kvalitet som du kan brygge god kaffe på i mange år fremover. Derfor er det også full 10 års garanti på kaffemaskinene.

moccamaster bedste

🚿 Tips: Sånn vedlikeholder du Moccamaster kaffemaskinen din

Hvis du vil glede deg over Moccamasteren din i mange år fremover må du sørge for å vedlikeholde den. Spesielt når du bruker den daglig, øker behovet for hyppig rengjøring. I følge Elkjøp trenger du spesielt å holde kaffefilteret og kaffekannen ren når du har en vanlig kaffemaskin.

Skyll mest mulig grundig etter hvert kaffebrygging. Det er enda bedre hvis du vasker delene av med såpe og vann hver gang.

Avkalking er nøkkelen

I tillegg til vanlig rengjøring med såpe og vann, må du også sørge for å holde maskinen fri for kalk. Du kan enkelt lage din egen væske for avkalking. Det krever bare ganske vanlig husholdningseddik blandet med vann.

Imidlertid anbefaler mange produsenter at du ikke bruker eddik i maskinene. Her er det viktig å sjekke produktets bruksanvisning. Moccamaster anbefaler at du bruker merkets eget produkt.

Moccamaster har spesialprodusert et luktfritt og effektivt produkt for både avkalking og rengjøring. Dette sikrer at kaffemaskinens levetid forlenges betydelig. Det anbefales at en Moccamaster avkalkes med produktet etter å ha brygget 40 hele kanner med kaffe.

Velg riktige kaffebønner for optimal smak

En god kopp kaffe avhenger absolutt ikke bare av hvilken kaffemaskin du bruker.
Kaffebønnene i seg selv er også av stor betydning for det endelige resultatet.
Spørsmålet er hvilke bønner som er best? Og bør du satse på hele eller malte bønner?
Ekspertene har kommet frem til konklusjonen med at det beste resultatet oppnås når du maler kaffebønnene selv.
Så det kan være verdi å investere i en kaffekvern. Dette sikrer det høyeste innholdet av kaffeoljer. Et annet godt tips er å se nøye på kaffebønnene. Dette lar deg oppdage mye om kvaliteten. Det er viktig å sikre at bønnene er så hele og ensartede som mulig.
Hvis du velger den enkle løsningen med malt kaffe, bør du alltid legge kaffen i posen. Etter bruk, lukk posen tett. På denne måten får ikke kaffen for mye oksygen. Dette er fordi det kan forringe smaken over tid.

Arabica vs. Robusta

Det er mer enn 60 forskjellige typer kaffebønner. De mest brukte er imidlertid Arabica og Robusta . Arabica sies å levere kaffe av høyeste kvalitet. Her får du en kaffe med en søt og myk smak med duft av sukker og frukt. Robusta har derimot en mer bitter, fast og rund smak. Begge typer kaffebønner dyrkes i et tropisk klima. Imidlertid dyrkes Arabica i høyere regioner rundt ekvator. Robusta derimot dyrkes i lavere regioner. Dermed er det også billigere å produsere.

♨️ Nordmenn drikker nest mest kaffe i hele verden

Det er ingen tvil om at kaffe er en vesentlig del av norsk kultur. Når vi får gjester, er det ganske vanlig å tilby en kopp kaffe. Samtidig er det vanskelig å finne en arbeidsplass som ikke er utstyrt med en ordentlig kaffemaskin.

Faktisk elsker vi nordmenn kaffe så mye at vi er helt i verdenstoppen, ifølge TV2. I Norge har vi et gjennomsnittlig årlig forbruk av kaffe på 160 liter per innbygger. Det sikrer oss en solid andreplass, bare overgått av Finnland. Generelt er Europa det kontinentet der det drikkes mest kaffe.  

Flere og flere av oss kjøper kaffe på kafeer To-Go . Andelen hjemmelaget kaffe har faktisk falt med 22 prosent. Generelt vil vi at det skal være enkelt når vi trenger kaffe. Salget av pulverkaffe har også økt. Det samme gjelder bønner for selvmaling. Dette antyder at vi gradvis også har fått øynene opp for god kvalitet.

Hvordan har vi valgt våre 3 beste Moccamaster-tester?

Ved utarbeidelsen av denne guiden har vi i Forbrukerinfo ikke testet kaffemaskinene selv. Vi har gjennomført en grundig undersøkelse med flere eksperter og troverdige kilder.

I utgangspunktet er artikkelen basert på resultater fra flere store tester både i Norge og i utlandet. Nedenfor kan du lese mer om alle de forskjellige testene. Dette gir deg muligheten til å utforske dem videre selv.

Forbrukerrådet Tænk

Den anerkjente forbrukerorganisasjonen Tænk er ledende i Danmark når det gjelder testing av produkter. Dette er en uavhengig organisasjon som jobber for å fremme et bærekraftig og sosialt ansvarlig forbruk. Tænk har sist oppdatert i desember 2018 sin test av kaffemaskiner med filter. Totalt har organisasjonen testet 21 produkter – inkludert modeller fra Moccamaster . Produktene er vurdert på bakgrunn av blant annet brukervennlighet, smak og energiforbruk.

Råd og Rön

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön minner på mange måter om danske Tænk. Deres viktigste oppgave er å hjelpe forbrukere på vei til å spare tid og penger. Råd og Rön har testet 18 kaffemaskiner i forskjellige prisklasser. De har blitt bedømt av en rekke eksperter i et laboratorium. De har blant annet blitt bedømt på bakgrunn av blindsmaking og evne til å holde kaffen varm.

Dinside.no

Dinside.no er et norsk forbrukermagasin som er spesielt kjent for å teste forskjellige produkter. Dette lar forbrukerne bedre navigere i markedet og ta kloke beslutninger. Nettstedet har gjennomført en test av 10 kaffemaskiner . De har testet både helt billige modeller og modeller i høyere prisklasse. De har blant annet blitt bedømt på temperatur, design og hastighet.

Tech-Test

Tech-test er et nettsted som har en lidenskap for teknologi og engineering. Her testes og rapporteres alt innen forbrukerelektronikk, IT og dingser. I tillegg gis det daglige nyheter om alt som beveger seg i teknologiens verden.

I november 2018 lanserte Tech-Test en test av kaffemaskiner med filtre. I testen er tre produkter i forskjellige prisklasser under mikroskopet. Testen avslører blant annet at pris og kvalitet ikke alltid går hånd i hånd. Det er en underdog som tar gullmedaljen. Du kan lese mer om dette her .

Icakuriren

Det svenske forbrukermagasinet Icakuriren har testet 10 forskjellige kaffemaskiner. Felles for de testede modellene er at de alle brygger kaffen direkte i en termos. De har blant annet bedømt modellene ut fra temperatur, design og kvalitet. Hele testen kan leses her .

TV2.no

TV2 er Norges største kommersielle TV-kana. TV2.no er deres online plattform der aktuelle nyheter deles daglig. Det deles også tester av forskjellige forbrukerprodukter på nettstedet. TV2 har testet kaffemaskiner her.

Familie Journal

Familie Journal er et av Danmarks største ukeblader og utgis av Aller Group. På nettstedet testet de i 2015 seks forskjellige kaffemaskiner i forskjellige prisklasser. Testen ble utført av en ekspert som har bedømt ut fra for eksempel bryggetid, brukervennlighet og temperatur. Du kan lese hele testen her .

Testfakta

Testfakta er et svensk forbrukermagasin som tester et vell av produkter på nettet. De har gjennomført en laboratorietest av åtte forskjellige kaffemaskiner. Blant annet blir de bedømt på hvor fort de kan brygge en kopp kaffe. I tillegg blir de også bedømt på hvor flinke de er til å holde temperaturen på kaffen etter brygging. Du kan lese testen her. 

Skriv en kommentar

18 − thirteen =