Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Soverom

Billige regulerbare senger

99

I denne artikkelen ser vi nærmere på billige regulerbare senger.

Det er ingen tvil om at denne typen senger er blant de dyreste på markedet. Det koster rett og slett ekstra å få med en motor som kan løfte og senke hodet og fotenden etter behov. Heldigvis finnes det også billige regulerbare senger. I denne artikkelen har vi samlet tre gode alternativer på regulerbare senger til en lav pris som tilbys akkurat nå. Samtidig kan du lese om alt du bør vite før du kjøper en ny seng.

1. Yrla Fjord – Billig regulerbar seng 180 x 200 cm

 • Stillegående og sterk motor fra Okin
 • Ekstraordinær støtte med 5 komfortsoner

00

Ønsker du deg en seng som kan justeres for å få den perfekte liggestillingen? Da er denne regulerbare sengen et godt alternativ.

Den gjør det nemlig mulig å innstille sengens hode- og fotende. Dette er spesielt bra for deg som lider av ryggsmerter. Sengens fjærmadrass har så mange som 5 komfortsoner, som gir optimal støtte for skuldre, nakke, hofter og ben.

Selve motoren er levert av danske Linak og er ekstremt stilleående, slik at du unngår å irritere deg over lyden.

Spesifikasjioner:

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Høyde: 58 cm
 • Fjær: Pocket
 • Komfortsoner: 5
 • Polstring: skum
 • Ramme: Treramme
 • Garanti

Vis i butikk

2. Nordkap Elevation – Billig regulerbar seng 180 x 200 cm

 • 100 % danskprodusert
 • Enkel regulering

111

Med en så billig regulerbar seng som dette er det uansett en garanti for at du vil sove som en drøm. Først og fremst sørger den kraftige og stillegående motoren for at du kan justere sengen etter dine behov.

Som en ekstra smart funksjon kan du til og med kontrollere høyden via en app på smarttelefonen eller nettbrettet. Herfra kan du også slå på et lys under sengen når du trenger å finne veien i mørket.

Sengens fjærmadrass har fem komfortsoner og pocketfjær som gir optimal støtte og komfort. Både motor og seng produseres i Danmark.

Spesifikasjoner:

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Fjærer: Pocket
 • Komfortsoner: 5
 • Polstring: skum
 • Ramme: treramme
 • Garanti

Vis i butikk

3. Atlas – Billig regulerbar seng 180 x 200 cm

 • Gratis levering
 • 100 dagers prøve 

222

Denne billige regulerbare sengen er for deg som ikke vil gå på akkord med nattesøvnen. Her får du utrolig mye luksus for pengene. De mange komfortsonene i fjærmadrassen gir enestående støtte for hele kroppen.

Uansett hvordan du ligger om natten så tilpasser fjærene i fjærmadrassen seg til bevegelsene dine. I tillegg er toppen utstyrt med en overmadrass av latex, som er både slitesterk og pustende.

Selve reguleringen gjøres med en høykvalitets motor fra en dansk produsent. Her kan du enkelt justere helningen på sengen i både hode- og fotende.

Spesifikasjoner:

 • Mål: 180 x 200 cm
 • Fjærer: Pocket
 • Komfortsoner: 5
 • Polstring: skum
 • Ramme: treramme

Vis i butikk

Fordeler med en billig regulerbar seng

Vurderer du å la en regulerbar seng flytte inn på soverommet ditt? Eller er du i tvil om det er verdt pengene? Da bør du lese videre.

Her lister vi nemlig opp alle fordelene ved å velge en regulerbar seng fremfor andre typer senger som kontinentalsenger og rammemadrasser.

God sittekomfort

En stor fordel med billige regulerbare senger er at du kan sitte oppe i sengen når du ikke sover. Hvis du er typen som liker å lese en bok eller se på TV før sengetid, er sengen her en stor luksus.

Dette gjør at du enkelt kan komme opp i en behagelig sittestilling uten behov for en hel haug med puter i ryggen.

Beskytt kroppen

En annen stor bonus med billige regulerbare senger er at de skåner kroppen mer enn noen annen type seng. Hvis du har fysiske problemer som ryggsmerter, er det en stor fordel å sove med en liten stigning.

Og det gjør sengemotoren lett som en lek å oppnå. Du kan justere helningen på sengen akkurat etter dine behov, slik at du ligger best mulig.

Dette gjelder også både hodet og foten. Noen mennesker må også løfte føttene litt om natten. Derfor er billige regulerbare senger også populære blant eldre mennesker med flere fysiske skavanker.

Høy komfort

Når du kjøper en regulerbar seng, får du ikke bare selve motoren med på kjøpet. En høydeseng er generelt en god seng der komforten er på topp. Dette skyldes de gode madrassene som gir deg og kroppen din mest mulig støtte.

Ved å finne en regulerbar seng med riktige fjærer og riktig fasthet, kan du gjøre sjansene for en god natts søvn langt større. Her spiller også komfortsonene i madrassen inn.

Du bør gå for minst 5 og også gjerne 7 komfortsoner. Dette gir deg all støtten du kan drømme om for både nakke, rygg, hode, hofter og korsrygg.

Ulemper ved regulerbare senger

Selv om fordelene med en regulerbar seng er mange, er det selvfølgelig også noen ulemper. Vanligvis består billige regulerbare senger av to senger som skyves sammen for å lage en dobbeltseng.

Så du kan ikke unngå en sprekk i midten. Det er nødvendig for personene på begge sider av sengen å kunne tilpasse hellingen til deres personlige behov. Det kan imidlertid være til sjenanse for noen hvis du av og til sover midt i sengen.

Da kan det føles som om du faller ned i sprekken. En annen ulempe er selvfølgelig at det kan være vanskelig å finne veldig billige regulerbare senger. Du betaler for kvalitet.

Søvn er viktig for fysisk og mental velvære

Det er kjent at søvn er utrolig viktig for vårt generelle velvære. Når vi ikke får nok søvn, kan vi oppleve mange plager. Det kan gjøre oss utålmodige og humørsyke. Det kan også gjøre det vanskelig å konsentrere seg, akkurat som det kan øke appetitten vår.

Det kan også føre til hodepine eller andre helseproblemer. Det er faktisk kjent at søvnmangel kan knyttes til sykdommer som fedme, diabetes og hjerteproblemer. Men det er heller ikke bare fysiske problemer søvnmangel kan gi. Det kan også ha store psykologiske konsekvenser.

I det minste er det slik det høres ut, ifølge danske Psykiatrifonden. Faktisk er søvn så viktig for vårt velvære at den til slutt kan knyttes til stress, angst og depresjon hvis vi ikke får nok søvn. Så det er avgjørende å prioritere søvn hver natt.

Guide: Hvordan finne riktig madrass

Å kjøpe en ny seng kan være litt av en jungel. Velg først hvilken type seng du vil ha. Deretter må du vurdere hvilken madrass du skal velge. Det er imidlertid helt avgjørende å ta prosessen på alvor. Madrassen kan ha stor innvirkning på søvnkvaliteten.

I samarbeid med søvneksperter og sengeforhandleren Hästens har danske Politiken satt opp en rekke gode tips om hvordan du velger riktig madrass.

Vær tålmodig

Det beste rådet når du finner en ny madrass er å ikke stresse over den. Det tar tid. Så du bør ikke bare velge det første og det beste. Gi deg selv tid til å lese deg opp om de forskjellige typene madrasser og materialer.

Deretter bør du også prøve flere forskjellige madrasser før du velger en modell. Også her skal man ikke skynde seg for mye. Selv om det kan virke grenseoverskridende å legge seg komfortabelt i en utstillingsseng i en butikk, er det faktisk ganske viktig å gjøre.

Hvis du bare raskt legger deg og reiser deg igjen, vil du ikke få et skikkelig inntrykk av sengen. Du bør legge deg noen minutter i den sovende stillingen du vanligvis sover i.

Madrassen skal gi deg en rett ryggrad

Det er mange forskjellige tips om hvordan du velger riktig madrass til kroppen din. Noen bruker ens vekt som et mål. Det viktigste å bedømme er imidlertid at madrassen skal gi deg en så rett ryggrad som mulig.

Det er ikke sunt å ligge skjevt eller med for stor svai. Her spiller alt fra vekten til bredden på skuldrene og den foretrukne soveposisjonen en rolle i valg av sengens fasthet.

Ikke velg den samme madrassen som sengepartneren din

Mange par velger en madrass sammen som de kan bli enige om. Imidlertid vil det vanligvis være en av partiene som kompromisser litt. Behovene til en stor mann og en mindre kvinne er langt fra det samme.

Derfor bør du faktisk velge din egen madrass, selv om det betyr at det er en sprekk midt i sengen. Noen forhandlere kan faktisk også lage dobbeltsenger i ett stykke, der sidene har forskjellige hardheter.

Det handler ikke bare om madrassen

Mens den faktiske madrassen i billige regulerbare senger selvfølgelig er grunnlaget for en god natts søvn, spiller også andre faktorer inn. Dynen og puten du velger, kan for eksempel bety mye for din komfort.

Ja, selv sengetøyet kan spille en viktig rolle for det gode sovemiljøet. I tillegg kommer temperaturen og forekomsten av lys inn i rommet du sover i. Det er viktig å ikke ha det for varmt eller for kaldt, og holde både kunstig og naturlig lys på avstand.

Skriv en kommentar

2 × three =