Forbrukerinfo er uavhengig og leserorientert. Innholdet vårt inkluderer reklamekoblinger og gratis for alle.

Soverom

Top 3 Billige Senge

11

Det kan raskt bli en dyr fornøyelse å skifte ut sengen. Men det er faktisk mulig å finne billige senger i høy kvalitet, som ikke trenger å koste en formue. Det gjelder også selv om du ikke ønsker å gå på kompromiss med kvaliteten av nattesøvnen din.

Man bør bare vite hva man skal se etter i de billige sengene. Her i artikkelen er det heldigvis hjelp å hente. Vi har nemlig samlet sammen tre gode forslag på billige senger som du med fordel kan se nærmere på hvis du har et budsjett som skal overholdes.

1. Jupiter Wood – Billig seng

22

 • 25 års garanti
 • Ekstraordinær støtte og komfort

Er du på jakt etter en behagelig og prisvennlig seng? Da er rammemadrassen Jupoter Woods et godt alternativ. Her får du en masse komfort for pengene.

Det er spesielt på grunn av madrassens fem komfortsoner som sikrer spesialisert støtte til nettopp din kropp. Også de morderne pocketfjærene er med på å sikre optimal komfort uansett hvordan du ligger.

Med på kjøpet får du også en overmadrass med en kjerne av lateks, som er ventilerende og sørger for et godt miljø å sove i. Sengen er produsert i Danmark og leveres med ben i eik.

Spesifikasjoner

 • Mål: 180×200 cm
 • Høyde: 51 cm
 • Fjær: Pocket
 • Komfortsoner: 5
 • Polstring: 25 mm hybridskum
 • Ramme: 8 cm treramme
 • Garanti: 25 år

 

2. Venus – Billig seng

33

 • Dobbelt lag av moderne pocketfjær
 • 100% danskprodusert

Venus er ikke bare en vanlig rammemadrass. Her har man nemlig hatt fokus på komforten. Da mange madrasser kun har 3 eller 5 komfortsoner er det her blitt oppgradert til hele 7 stykker.

De sikrer en individuell og unik støtte til både din nakke, skuldre, hofter og rygg. I tillegg har den et dobbelt lag av pocketfjær som øker komforten ytterligere. Mellom fjærene er det et lag hybridskum som gir holdbarhet og gjør at den puster. Dermed ledes overflødig fukt og varme vekk så du får det optimale sovemiljøet i løpet av natten.

Spesifikasjoner

 • Mål: 180×200 cm
 • Høyde: 63 cm
 • Fjær: Pocket
 • Komfortsoner: 7
 • Polstring: 25 mm hybridskum
 • Ramme: 20 cm treramme
 • Garanti: 25 år

 

3. Jupiter Wood – Billig kontinentalseng

44

 • Ventilerende og pustende overmadrass
 • 100 dagers gratis ombytting av fasthet

Jupiter Wood kontinentalseng består av tre lag, som alle er av høyeste kvalitet. Som fundament finner du en rammemadrass med en støttende skumkjerne. I midten er det en fjærmadrass som blant annet byr på pocketfjær og hele fem komfortsoner.

Dermed blir det en fornøyelse å ligge i sengen da den gir deg en optimal og individuell støtte og komfort. Det øverste laget består av en overmadrass med en kjerne av lateks. Det gjør den både ventilerende og pustende, så du får det beste mulige miljøet å sove i. Det er 15 års garanti på trerammen og fjærbrudd.

Spesifikasjoner

 • Mål: 180×200 cm
 • Høyde: 55 cm
 • Fjær: Pocket
 • Komfortsoner: 5
 • Polstring: 25 mm hybridskum
 • Ramme: 8 cm treramme
 • Garanti: 25 år

 

FAQ:

Hvordan sparer du penger på en ny, billig seng?

Alle mennesker fortjener å sove i en ordentlig seng hver natt. Sengen har nemlig stor betydning for kvaliteten på vår nattesøvn. Og uten god søvn er det vanskelig å fungere ordentlig i løpet av dagen. For mange kan det nok virke urealistisk å gå ut å kjøpe en helt ny seng som lever opp til forventningene.

Billige senger vokser ikke på trær. Men det er en rekke måter som lar deg spare store summer på senger uten å måtte gå på kompromiss med kvaliteten. I avsnittet her guider vi deg til hvordan du kommer til å sove som en stein i en billig seng.

Kjøp billige senger på nett

Det er alltid lurt å undersøke markedet før du foretar store kjøp. På den måten kan du sammenligne produkter og ikke minst priser, slik at du ikke blir lurt. Hvis du ønsker å få tak i billige senger, kan du se på nettet.

Det er ofte mange tusen kroner å spare hvis du kjøper på nettet fremfor i en fysisk butikk. Du kan også finne minst like gode og billige senger på nettet som du kan i en ekte butikk, og til og med til mye mer rettferdige priser.

Ofte kan du også få leveringen mye billigere på nettet. På nettsteder som bedrenætter.no får du til og med gratis levering på den nye sengen, akkurat som du har muligheten til å bytte den gratis innen 100 dager, hvis du ikke er fornøyd med fastheten.

Kjøp ny madrass og brukt sengestel

Har du ikke plass i budsjettet til en ny seng? Da vil du kanskje bare kjøpe en ny madrass. Det trenger ikke være en kostbar affære å skaffe seg en madrass av god kvalitet. I tillegg kan du kjøpe den faktiske sengerammen brukt.

De færreste ønsker å sove på en brukt madrass, men at sengekarmen er brukt, vil de færreste ha noe imot. Her må du selvfølgelig huske at den nye madrassen og den brukte rammen må passe sammen i størrelse. Det er rikelig med muligheter for å finne vakre og holdbare sengerammer på nettsteder som Finn.no, Facebook eller Tise.

Slå til på kampanjer og tilbud

Hvis du vil spare penger på en ny seng, kan det være lurt å ha tålmodighet. Dette betyr at du kan være heldig å komme over gode kampanjer hos de store forhandlerne, der billige senger av høy kvalitet har blitt kraftig redusert i pris. De fleste forhandlere både fysisk og online kjører flere ganger i året gode tilbud på senger hvor du kan gjøre et kupp. Det kan blant annet være på dager som Black Friday eller for januar-salg. Det kan også være lurt å registrere deg for forskjellige nyhetsbrev i favorittbutikkene dine. På denne måten vil du aldri gå glipp av mye på billige senger. Det tilbyr butikker som JYSK, Bohus og Ikea.

Guide: Velg riktig billig seng

Å finne riktig seng er helt avgjørende. Først av alt fordi vi tilbringer enormt mye tid i sengen. Faktisk tilbringer vi vanligvis 33 prosent av livet vårt i sengen. Dette tilsvarer at en gjennomsnittlig nordmann bruker 26,5 år bare på å sove.

Imidlertid er det mange senger å velge mellom. Derfor kan det være en vanskelig beslutning. En seng skal vare langt inn i fremtiden, så det er viktig å velge en modell som er verdt pengene. Nedenfor guider vi deg til faktorene du må vurdere før du kjøper.

Regulerbar-, kontinental- eller rammemadrass?

Først av alt må du bestemme hvilken type seng du vil ha. Her skilles det mellom tre typer. Det er regulerbare senger, kontinentalsenger og rammemadrasser. Hver har sine fordeler og ulemper. En regulerbar seng er for deg som ønsker en seng som kan justeres i både hode- og fotende. Dette gjøres av en motor. Det er smart hvis du har fysiske problemer i kropp og rygg.

Det er også praktisk hvis du liker å sitte opp og lese eller se på TV i sengen. Her får du optimal støtte – også i sittende stilling. En kontinentalseng er en høy seng med flere madrasslag. Her er fokus på komfort skreddersydd til dine personlige behov. Sist men ikke minst er det en rammemadrass. Dette er den enkleste typen seng. Her er bena montert rett i bunnen av madrassen. Det er ofte også den billigste løsningen.

Fasthet er avgjørende

Sengemadrassen er selvfølgelig viktig for hvordan du ligger om natten. Her er noen ting du må huske på. Først og fremst må du finne ut hvor fast det skal være. En god indikator på fasthet er vekten din.

Hvis du veier mindre enn 75 kg, velger du en med middels fasthet. Hvis du veier mer, bør du velge en fast modell. Hvis du pleier å svette om natten, kan en hard madrass være en fordel. Her synker du ikke så mye ned i madrassen. Jo mer du er i kontakt med madrassen, jo varmere blir du.

Temperaturen i fokus

Temperaturen har mye å si i forhold til valg av madrass. Skummadrasser er generelt varmere enn for eksempel latex. Det er viktig å ikke ligge for kaldt eller varmt. Ifølge Forbrukerrådet Tænk i Danmark er det viktigste imidlertid at du prøver madrassen før du kjøper. Du kan fint prøveligge den i noen minutter i butikken. Her er det viktig at du legger deg i din foretrukne soveposisjon.

Det kan imidlertid være nødvendig å ta madrassen hjem og prøve. Det er ofte bare her du får et skikkelig inntrykk av det. Mange forhandlere lar deg også prøve den i opptil 100 dager, så du kan bytte den om den ikke passer.

Skriv en kommentar

20 − twelve =